HET OVERDUYN – DEN DOLDER2019-05-01T14:40:49+00:00

Project omschrijving

Terug naar de jaren ’30

HET OVERDUYN – DEN DOLDER

De wijk Het Overduyn ligt aan de rustieke Tolhuislaan, met haar grote karakteristieke bomen aan weerszijden. Gelegen aan de rand van Den Dolder te midden van groen en bomen is het de ideale locatie voor een levendige woonplek.

Op deze unieke locatie, omringd door een decor van groen, hebben we de bouw van 41 koopwoningen afgerond. De wijk telt 18 comfortabele twee-onder-één-kap-woningen en 23 moderne rijwoningen. Woningen met een herkenbare jaren ’30 stijl.

DOOR DE MAKELAAR WERDEN WE GEWEZEN OP DIT PROJECT. DAT SPRAK ONS DIRECT AAN. NIEUWBOUW IS GEWOON ECHT FIJN. IK HEB ALLES ZELF KUNNEN UITKIEZEN EN HEEL BEWUST KEUZES GEMAAKT, ZODAT ALLES PRECIES NAAR WENS IS.

– CAROLIJN, TOEKOMSTIG BEWONER

Woningen

Afgestemd op de groene omgeving en geïnspireerd door de jaren ’30 zijn de 18 twee-onder-één-kap-woningen uitgevoerd met fraaie kapvormen die zowel overlangs als overdwars zijn geplaatst en heeft het gevelbeeld van de 23 rijwoningen speelse ‘sprongetjes’ met karakter. Zoveel mogelijk individualiteit in de woningen leggen, dat was het uitgangspunt van de architect! Totaal zijn er dan ook maar liefst 17 verschillende woningtypes ontwikkeld. Zo zijn er in Het Overduyn woningen die aansluiten op persoonlijke woonwensen.

De 18 twee-onder-een-kapwoningen met grote aangebouwde berging zijn verdeeld over drie woonblokken. Bewoners genieten iedere dag van de ruime woonkamer en zonnige leefkeuken, met openslaande deuren naar de tuin. Met drie slaapkamers en een badkamer op de eerste etage is er volop ruimte om te leven zoals de bewoner dat wil. Via een vaste trap bereik je de zolder, die geheel naar eigen inzicht ingericht kan worden.

Terug naar de jaren ’30

In het ontwerp van de wijk Het Overduyn is bewust gekozen voor de sfeervolle jaren ’30 stijl, die past bij de omliggende bebouwing in het dorp. De warme gebronsde steenkleur, de fraaie metselwerkdetaillering en de royale dakoverstekken geven de wijk haar vriendelijke, dorpse karakter. Toch heeft iedere woning zijn eigen look & feel. Subtiele vormveranderingen in de daken en lichte verspringingen in de gevel zorgen voor een levendig straatbeeld. Geen woning die gelijk is.

HET OVERDUYN IN BEELD
Meer projecten

NIEUWBOUWAANBOD

ZOEKEN OP EXPERTISE

KUNNEN WE JOU HELPEN?

KOFFIE ERBIJ?
Go to Top