HART VAN SOESTERKWARTIER – AMERSFOORT2018-11-29T10:24:54+00:00

Project Description

Een centrale plek met een verleden én een toekomst

HART VAN SOESTERKWARTIER – AMERSFOORT

Hart van Soesterkwartier is een project voor en door mensen; een initiatief uit de buurt zelf. Een project dat verbindt en nog meer hart geeft aan de wijk. De kerk, de wijkbewoners en de winkeliers hebben zich verenigd in dit initiatief. Jeroen Osendarp van agNOVA architecten maakte het ontwerp voor dit initiatief.

Het wordt een gebouw om ontmoeting te faciliteren. Om elkaar te helpen en om ruimtes te delen. Een centrale plek in een buurt met een verleden én een toekomst.

– JEROEN OSENDARP, agNOVA

Een centrale plek

Het hart van het gebouw zou worden gevormd door de Emmauskerk. Het gebouw is ruimte voor wonen, ontmoeten en ondernemen. Op deze centrale plek in het Soesterkwartier is nu een leemte in de winkelstraat. Volgens Gert van Uffelen dé ideale kans voor ondernemers om een winkel te starten op een centrale plaats, en zo hart te geven aan de winkelstraat.

Ook komt in het gebouw een STIP (informatiewinkel van de wijk) en is er ruimte voor bijvoorbeeld een kinderopvang, een uitvaartcentrum, een cultureel centrum of een koffiecorner. Alle partijen die met dit initiatief mee willen doen, geloven in de kracht van samenwerking.

Meer informatie

Wil je meer weten over dit project? Gert van Uffelen (033-453 59 59) wil je er graag meer over vertellen.

HART VAN SOESTERKWARTIER IN BEELD
Meer projecten
2018-11-29T10:20:34+00:00

SOESTERHOF – AMERSFOORT

De toekomstige bewoners van Soesterhof hebben ons geselecteerd als bouwer van hun dromen. Soesterhof is een nieuwe buurt met huur- en koopwoningen, bedacht en vormgegeven door de toekomstige bewoners.

2018-11-29T10:25:31+00:00

VIJVERBERG – BERGEN OP ZOOM

De afgelopen jaren is er in de wijk Gageldonk-West in Bergen op Zoom veel gebeurd. De wijk stond jarenlang niet positief aangeschreven.

2018-11-29T10:30:39+00:00

COMENIUS COLLEGE- CAPELLE AAN DEN IJSSEL

Aan de Lijstersingel heeft Lithos bouw & ontwikkeling voor de Comenius Mavo Capelle en het Comenius Beroepsonderwijs Capelle elk een nieuw schoolgebouw doen verrijzen.

ZOEK OP
WONINGEN

NIEUWBOUWAANBOD

ZOEKEN OP
EXPERTISE

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er van uit dat je ermee instemt. Ok