MBO COLLEGE POORT – ALMERE2019-03-13T15:50:23+00:00

Project omschrijving

Pionieren in Almere: nieuwe leeromgeving met het credo ‘verover de wereld’

MBO COLLEGE POORT – ALMERE

In mei 2017 ging de eerste paal van het nieuwe schoolgebouw van MBO College Poort de grond in. De nieuwbouw komt in het Olympiakwartier Oost te staan. Deze locatie kenmerkt zich door een groot aanbod aan sportfaciliteiten, waaronder het nieuwe Indoorsportcomplex Olympiakwartier. Het nieuwe schoolgebouw, 6.500 m2 onderwijs en circa 1.650 m2 overdekt parkeren onder het gebouw, gaat drie opleidingen huisvesten: Business, Sports en Leisure & Hospitality. Op 4 oktober 2018 opende het gloednieuwe MBO College Poort haar deuren naar haar nieuwe leeromgeving. Ontmoeting tussen studenten en uitwisseling met de buitenwereld staan centraal. Vanuit een open en transparant atrium worden de vier bouwlagen ontsloten. Lithos ontwikkelde en realiseerde samen met Zenzo maatschappelijk vastgoed, ROC Flevoland en Burton Hamfelt architecten en OZ architecten.

Zelf ontwikkelen
Lithos heeft een ruime ervaring opgebouwd in het bouwen van scholen. Jansen: “’We werken altijd vanuit de gedachte dat we zelf kunnen ontwikkelen. Door onze eigen ideeën vorm te geven kunnen we efficiënter bouwen. De interactie met de opdrachtgever is heel belangrijk, zeker wat betreft maatschappelijk vastgoed. Dat heeft ook hier tot een mooi resultaat geleid.’

Olympiakwartier Oost: sportrijke leeromgeving
Het MBO College Poort staat in het Olympiakwartier Oost. Deze locatie kenmerkt zicht door een groot aanbod aan sportfaciliteiten, zoals het nieuwe Indoorsportcomplex Olympiakwartier. Het plan ligt voor om ook de buitenruimte in het gebied rond dit complex – tevens de omgeving van de nieuwe school – als een parkachtige omgeving in te richten die uitnodigt om veelzijdig te bewegen voor jong en oud. De omgeving biedt een contextrijke leeromgeving voor studenten. Voor de school geldt dat het gebouw uitnodigt met enkele openbare functies waar bezoekers ook welkom zijn zodat er ontmoetingen ontstaan tussen studenten en de bewoners en werkende in de directe omgeving. Dit nieuwe gebied heeft uitzicht op historische dorpen en ligt daarmee op de grens tussen oud en nieuw gebied.

Bekijk hieronder de eerste videobeelden van de bouw.

ROC ALMERE POORT IN BEELD
Meer projecten

NIEUWBOUWAANBOD

ZOEKEN OP EXPERTISE

KUNNEN WE JOU HELPEN?

KOFFIE ERBIJ?
Go to Top