HUIS VAN LEUSDEN – LEUSDEN2023-08-16T08:41:15+00:00

Wonen waar het allemaal gebeurt

HUIS VAN LEUSDEN – LEUSDEN

Midden in het dorp, aan ’t Erf, staat het Huis van Leusden: het nieuwe hart van Leusden. Een huis dat écht voor iedere inwoner bedoeld is. Met een gemeentehuis, kantoren voor maatschappelijke organisaties, zorgwoningen én luxe appartementen. Het is een heerlijke plek om te wonen. Alles wat Leusden te bieden heeft bij de hand.

Een nieuwe impuls voor Leusden

Het Huis van Leusden is een bijzonder samenwerkingsverband van de gemeente Leusden, Woningstichting Leusden en Zenzo maatschappelijk vastgoed. Het plan past in het dorp. Het is vooral een plan dat het hart van Leusden een nieuwe impuls geeft. Verfrissend en duurzaam. Modern en uitnodigend. De architectuur is ingetogen, de vormgeving is van deze tijd. De architect heeft goed gekeken naar wat er in de directe omgeving is gebouwd. Het lijkt alsof het Huis van Leusden er altijd al heeft gestaan.

Het nieuwe gebouw is een verrijking voor Leusden. Het heeft een verfrissende, moderne uitstraling, die een impuls geeft aan het centrum.

– PROJECTWETHOUDER JAN OVERWEG

Een multifunctioneel gebouw

Die mix van activiteiten maakt het Huis van Leusden tot een gebouw waar altijd wat gebeurt. Inwoners plannen er een bezoekje aan de gemeente, medewerkers van de maatschappelijke organisaties komen erheen voor hun werk. In het eetwerkcafé staat de werklunch klaar. Maar natuurlijk is het Huis van Leusden vooral ook een wóónhuis. Midden in het gebouw is een prachtige binnentuin. Op een oppervlakte van zo’n 500m2 is het elke dag genieten. Even in het zonnetje zitten, een praatje maken met de buren of met een krant of de iPad in de hand het laatste nieuws doornemen. Aan dit project met 32 appartementen gaan een heleboel inwoners vast veel plezier beleven. Want wonen op deze plek is echt uniek.

Woningen

Totaal komen er in Huis van Leusden 30 appartementen- variërend van 80 tot 95 m2 en daarnaast twee penthouses van maar liefst 155 m2. Alle woningen hebben veel hoge en brede ramen. De woningen zijn verdeeld over verschillende woningtypes met twee slaapkamers. De penthouses hebben drie slaapkamers. Alle woningen worden voorzien van vloerverwarming, een compleet ingerichte keuken, luxe sanitair en tegelwerk en hebben minimaal 1 parkeerplaats in de ondergrondse parkeergarage. Natuurlijk heeft ook elk appartement een balkon of terras. Midden in het centrum uw eigen buiten. Natuurlijk heeft u ook midden in het centrum uw eigen buiten: een fijn balkon of terras.

Het huis van de duurzame toekomst

Is het Huis van Leusden wel duurzaam? Absoluut. Een voorbeeld: de gemeente haalt het grootste deel van haar elektriciteit uit energiezuinige zonnepanelen. De huidige kelder onder het gemeentehuis wordt hergebruikt als kelder voor de bergingen en als parkeerruimte. Uw appartement voldoet straks aan alle eisen van het Bouwbesluit.

HUIS VAN LEUSDEN IN BEELD
Meer projecten

ZOEKEN OP NIEUWBOUWAANBOD

ZOEKEN OP EXPERTISE

KUNNEN WE JOU HELPEN?

Ga naar de bovenkant