HET SPAANSE LEGER – NIJKERK2018-11-29T10:27:50+00:00

Project Description

Gericht op de toekomst, waar mensen van jong tot oud met veel plezier wonen.

HET SPAANSE LEGER – NIJKERK

Waar nu nog enkele woningen, boerderijen en bedrijven liggen in een op enkele plekken wat rommelige omgeving, zal straks een moderne woonwijk verrijzen. Het Spaanse Leger wordt een plek waar het prettig wonen is aan de rand van het platteland, maar met de faciliteiten van de stad binnen handbereik.

Kleinschalige buurtschappen

De plannen voor deze wijk bieden voor elk wat wils. Er komen 150 à 200 woningen, waarvan minimaal 35% sociale woningbouw. Het geheel wordt opgebouwd uit verschillende kleine buurtschappen rondom een gezamenlijk erf of brink. De woningen zijn gericht op het gemeenschappelijke terrein, waar de bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Elk buurtschap krijgt zijn eigen identiteit. Zo kan er bijvoorbeeld ruimte zijn voor het zogeheten meergeneratiewonen, waar bewoners van alle leeftijden samen wonen en echt iets voor elkaar kunnen betekenen. Jongeren leren van ouderen en ouderen blijven betrokken bij de samenleving.

De toekomstige woonwijk ligt niet alleen tegen de natuur aan, maar ook in de wijk zelf kunnen de bewoners genieten van veel groen. De buurtschappen worden van elkaar gescheiden door groene zones, waarbij de bestaande landschappelijke elementen zoveel mogelijk gehandhaafd blijven.

Duurzaamheid

De gemeente Nijkerk heeft hoge duurzaamheidsambities. Het Spaanse Leger moet een duurzame wijk worden. De woningen worden niet op het (aard)gasnet aangesloten. Zo is deze wijk helemaal klaar voor de toekomst.

Wij zijn blij mee te mogen werken aan dit unieke project dat zoveel toegevoegde waarde biedt voor Nijkerk. Een duurzame woonwijk, helemaal gericht op de toekomst, waar mensen van jong tot oud met veel plezier wonen.

– GERT VAN UFFELEN, COMMERCIEEL DIRECTEUR

Bestaande bewoners en bedrijven

De belangen van bestaande bewoners en bedrijven in het gebied worden gerespecteerd. De huidige problemen met de infrastructuur en de uitstraling van het gebied worden waar mogelijk verbeterd. Diverse bewoners en bedrijven hebben al aangegeven hier blij mee te zijn en graag mee te werken. Herhuisvesting is alleen een optie als een bewoner of bedrijf dat zelf wenst. Daarnaast moet dit ook haalbaar zijn en een positieve invloed op het ruimtelijk plan hebben.

Verkeersveiligheid

De toekomstige bewoners en hun kinderen moeten straks veilig in de wijk en de omgeving kunnen fietsen. De bestaande ontsluiting van het Spaanse Leger op de Barneveldseweg levert een onveilige situatie op, met name voor fietsers. Om de verkeersveiligheid te verbeteren, zal de wijk een nieuwe aansluiting krijgen op de kruising Amersfoortseweg-Tinbergenlaan. De ontsluiting op de Barneveldseweg wordt in ieder geval voor autoverkeer afgesloten en voor de fietsers wordt een veilige oplossing gezocht.

Binnen de wijk wordt de wegenstructuur waar nodig aangepast om de bereikbaarheid van bestaande bedrijven en woningen in het gebied te verbeteren. Bedrijven als Intratuin en Kraaij zullen goed bereikbaar zijn zonder dat hun bezoekers overlast veroorzaken voor de bewoners van de wijk.

Wil je meer weten over dit project? Gert van Uffelen (033-453 59 59) wil je er graag meer over vertellen.

HET SPAANSE LEGER IN BEELD
Meer projecten
2018-11-29T10:27:50+00:00

HET SPAANSE LEGER – NIJKERK

Waar nu nog enkele woningen, boerderijen en bedrijven liggen in een op enkele plekken wat rommelige omgeving, zal straks een moderne woonwijk verrijzen.

2018-12-06T18:10:53+00:00

HART VAN VATHORST- AMERSFOORT

Twee zorginstellingen, een kindercentrum en een kerk samen onder één dak. Een plek waar kinderen, dementerende ouderen en mensen met zorg samen optrekken.

2019-02-12T10:02:42+00:00

HUIS VAN LEUSDEN- LEUSDEN

Nog even en Leusden krijgt een nieuw hart. Midden in het dorp, aan ’t Erf, komt straks het Huis van Leusden te staan.

ZOEK OP WONINGEN

NIEUWBOUWAANBOD

ZOEKEN OP EXPERTISE

KUNNEN WE JOU HELPEN?

KOFFIE ERBIJ?
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er van uit dat je ermee instemt. Ok