HART VAN VATHORST – AMERSFOORT2019-03-13T14:07:09+00:00

Project omschrijving

Prachtig resultaat voor onze cliënten

HART VAN VATHORST – AMERSFOORT

Twee zorginstellingen, een kindercentrum en een kerk samen onder één dak. Een plek waar kinderen, dementerende ouderen en mensen met zorg samen optrekken.

De uitdaging

Drie jaar geleden kwamen er twee partijen bij ons. Een kindercentrum en een kerk die beiden op zoek waren naar een ruimte in Vathorst. Wij hebben deze partijen inclusief twee zorginstellingen samengebracht. Het resultaat is een prachtig project dat we samen met de gebruikers hebben ontwikkeld. Door het samen ontwikkelen en het gebruiken van een gebouw worden de ruimtes optimaal benut. Dit heeft uiteraard ook een financieel voordeel, maar juist de verbinding die er is ontstaan tussen verschillende mensen jong of oud, met of zonder zorg, dat is waar we het voor doen, aldus “Michiel Wijnen, Directeur Zenzo”.

Visie

‘De geweldige samenwerking tussen alle betrokken partijen is de belangrijkste factor voor het doen slagen van dit bijzondere project. Alle partijen hebben zich met hart en ziel ingezet om dit project tot een succes te maken. Niet voor onszelf, maar voor de bewoners, hun vrienden en familie en uiteraard de wijk. De droom die we een aantal jaren voor ogen hadden, is helemaal uitgekomen’.

Lithos en Hart van Vathorst

Hart van Vathorst is een project met heel veel verschillende opdrachtgevers. Het was een heel gepuzzel om alle wensen en eisen te vertalen in een goed ontwerp waar iedereen tevreden mee is. Daar zijn we goed in, samen bouwen, luisteren en uiteindelijk alle belangen zo bij elkaar brengen dat iedereen tevreden is.

We hebben de droom van vier partijen die samen iets wilden gaan doen samengebracht. Vier organisaties die open staan voor mensen met een beperking, van elkaar willen leren en werken vanuit dezelfde identiteit. De kerk, twee zorginstellingen en een kindercentrum hadden elkaar gevonden, maar ze kregen het niet concreet. Ze hadden behoefte aan een partij die het concreet kon maken. Een partij die alle wensen en belangen samen kon brengen en het plan haalbaar en ook financieel betaalbaar maakte. We hebben de partijen leren kennen en zijn doorgegaan tot we een oplossing hadden. Kwaliteit en samen gebruik maken van de ruimtes stonden daarbij centraal.

Wil je meer details over hoe de samenwerking precies is gegaan of heb je zelf een uitdaging? Paul Dijkman (033-453 59 59) wil je hier graag meer over vertellen.

HART VAN VATHORST IN BEELD
Meer projecten
2019-03-14T14:37:17+00:00

IDYLLE – NIJKERK

Duurzame woningen met een EPC rond de 0: een bijdrage naar een CO2-arme energiehuishouding

2021-01-26T09:53:18+00:00

TRIADE SIERADENWEG – ALMERE

Een Design- and Build opave waarbij de dialoog met de cliënten, familie, betrokken medewerkers en omwonenden een belangrijke rol inneemt

ZOEKEN OP NIEUWBOUWAANBOD

ONS NIEUWBOUWAANBOD

ZOEKEN OP EXPERTISE

KUNNEN WE JOU HELPEN?

KOFFIE ERBIJ?
Ga naar de bovenkant