DE VERADEMING- DEN HAAG2018-11-29T10:29:31+00:00

Project Description

Omgetoverd tot een park in de stad

DE VERADEMING- DEN HAAG

Stadspark de Verademing is gerealiseerd op een voormalig industrieterrein aan de Loosduinseweg in Den Haag. Het project omvat de herontwikkeling van een zwaar vervuilde industrielocatie midden in een woonomgeving. Nu is er een stadspark gecombineerd met de functies sport, onderwijs en wonen.

Een bijzondere samenstelling

Het park bestaat uit een aantal sportvelden met daar omheen een verhoogd parkgedeelte en een geasfalteerd wandelcircuit. Als entree tot het het park zijn twee woongebouwen, met daaronder twee scholen gerealiseerd. De scholen liggen onder de twee woongebouwen; een basisschool voor Hindoe-onderwijs, de Vahonschool en een school voor voortgezet onderwijs voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen, de J.C. Pleysierschool.

Beide scholen markeren als groene wiggen de entree tot het park. Het schuin oplopende dak van de driehoekig gevormde scholen is bedekt met gras, als verlengstuk van het park en tevens als vijfde gevel van de scholen. Hierboven vormen zich twee de identieke bakstenen woongebouwen. Onder de het woongebouw aan de Loosduinseweg bevindt zich tevens de parkeerkelder voor de bewoners van de 92 appartementen.

Nu is er een stadspark gecombineerd met de functies sport, onderwijs en wonen.

Meer weten?

Wil je meer weten over dit project? Paul Dijkman (033-453 59 59) wil je er graag meer over vertellen.

DE VERADEMING IN BEELD
Meer projecten
2018-11-29T10:27:20+00:00

GENTIAANSTRAAT- BERGEN OP ZOOM

De afgelopen jaren is er in de wijk Gageldonk-West in Bergen op Zoom veel gebeurd. De wijk stond jarenlang niet positief aangeschreven.

2018-11-28T14:45:57+00:00

HET OVERDUYN- DEN DOLDER

De wijk Het Overduyn ligt aan de rustieke Tolhuislaan, met haar grote karakteristieke bomen aan weerszijden. Gelegen aan de rand van Den Dolder te midden van groen en bomen is het de ideale locatie voor een levendige woonplek.

ZOEK OP WONINGEN

NIEUWBOUWAANBOD

ZOEKEN OP EXPERTISE

KUNNEN WE JOU HELPEN?

KOFFIE ERBIJ?
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er van uit dat je ermee instemt. Ok