Tienduizend meter school in elf maanden gerealiseerd

COMENIUS COLLEGE – CAPELLE AAN DEN IJSSEL

Aan de Lijstersingel heeft Lithos bouw & ontwikkeling voor de Comenius Mavo Capelle en het Comenius Beroepsonderwijs Capelle elk een nieuw schoolgebouw doen verrijzen. Het in duurzaamheid gespecialiseerde architectenbureau RAU uit Amsterdam ontwierp de nieuwbouw.  De nieuwe sporthal is in september al officieel geopend. De nieuwbouw bestaat uit twee gebouwen voor vmbo en mavo/havo van in totaal ca. 10.000 m2 bruto vloeroppervlak.

Drie scholen

Leerlingen kunnen aan de Lijstersingel op het Comenius College Capelle kiezen uit drie “scholen”:

  • Het Comenius Lyceum (tto, atheneum en havo)
  • De Comenius Mavo (mavo en pre-havo)
  • Het Comenius Beroepsonderwijs (Vakcollege Zorg, Vakcollege Techniek en de brede beroepsopleiding Veelzijdig Vakkundig, voor leerlingen die nog geen sector willen kiezen)

Verbonden door een leerbrug

De drie scholen hebben elk hun eigen ingang, fietsenstalling, receptie, conciërges, kluisjes, lokalen en docententeam. Tegelijk zijn ze toch met elkaar verbonden door een transparante “leerbrug” met fraaie trappenhuizen, een lichtstraat en lokalen.

Zelden worden projecten gebouwd zonder ontwerpbezuinigingen. Die financiële kloof tussen willen en kunnen is in de bouw nu eenmaal bijna standaard. Daarom vind ik zo het knap dat dit ons allen wel is gelukt.

– BJORN JONGSTE, PROJECTLEIDER LITHOS

Brugklasvleugel

De brugklasleerlingen volgen in het Comenius Lyceum en in het Comenius Beroepsonderwijs hun lessen in een veilige eigen brugklasvleugel. Zo wordt de overstap van basisschool naar het grotere voortgezet onderwijs iets minder groot en spannend. De “schoolpleinen” van de drie scholen liggen aan de zonkant en bieden de “veiligheid” van afgrenzingen naar de straten en wegen van de wijk.

Meer informatie

Wil je meer weten over dit project? Björn Jongste (033-453 59 59) wil je er graag meer over vertellen.

COMENIUS COLLEGE IN BEELD
Meer projecten
2022-11-04T13:53:34+00:00

TRIADE SIERADENWEG – ALMERE

Een Design- and Build opave waarbij de dialoog met de cliënten, familie, betrokken medewerkers en omwonenden een belangrijke rol inneemt

ZOEKEN OP NIEUWBOUWAANBOD

ZOEKEN OP EXPERTISE

KUNNEN WE JOU HELPEN?