ATELIERWONINGEN- UTRECHT2018-11-29T10:27:35+00:00

Project Description

Een kunstzinnige plek in een groen gebied

ATELIERWONINGEN- UTRECHT

In opdracht van woningcorporatie Portaal heeft Lithos bouw & ontwikkeling 30 unieke atelierwoningen in Utrecht gebouwd. De atelierwoningen staan in het groen rondom de boomgaard die ruim 5000 m² groot is. Een kunstzinnige vrijplaats in een groen gebied waar wordt gewoond en gewerkt. De bewoners kunnen samen de grote boomgaard gebruiken die overdag overigens vrij toegankelijk is, maar daarbij wel afgescheiden blijft van de omgeving door middel van laag hekwerk, hagen en greppels.

Het ontwerp

Het ontwerp is van Lars Zwart van architectenbureau Op ten noort blijdenstein (ONB). In het ontwerp staat de ontmoeting van het oude en het nieuwe centraal. De woningen zijn ondergebracht in drie grote schuurgebouwen, refererend aan het landelijke verleden van Leidsche Rijn. De buitenzijde van de schuurgebouwen is gemaakt van donker gebeitste ruwe planken terwijl de binnenzijde juist licht en abstract is vormgegeven.

GROTE DEUREN GEVEN EEN UITNODIGENDE BLIK NAAR BINNEN: WELKOM! HIER WORDT KUNST GEOOGST!

Meerdere functies

Vanuit de centrale hal heeft de bezoeker toegang tot tien atelierruimten. De deuren kunnen worden opengezet zodat er één grote expositieruimte ontstaat. De ateliers (totaal ca. 60 m² incl. aandeel algemene ruimte) liggen op de begane grond, daarboven ligt de woonkamer en daar weer boven de slaapkamers. Bijzonder is de hoge hal in het midden van ieder complex. Een smalle opening laat het licht naar binnen. Deze algemene ruimte kan gebruikt worden om werk te exposeren, maar heeft ook een sociale functie. Zo kunnen kunstenaars tentoonstellingen organiseren die door mensen uit de wijk te bezoeken zijn.

Wil je meer weten over dit project? Paul Dijkman (033-453 59 59) wil je er graag meer over vertellen.

ATELIERWONINGEN- UTRECHT IN BEELD
Meer projecten
2018-12-06T18:28:05+00:00

BINNENBOS ZEIST

Het Binnenbos in Zeist-Oost is een ontmoetingscentrum gericht op zorg & welzijn, zelfontplooiing en ontmoeting voor alle inwoners van Zeist-Oost.

2018-11-29T10:18:50+00:00

MOLENBEEK- NUNSPEET

Groen, groener, groenst! Nunspeet wordt omgeven door natuur. Aan de noordoostkant van Nunspeet wordt Molenbeek ontwikkeld.

2018-11-28T14:44:32+00:00

HEMERHOUT- EDE

HemerHout in Ede bestaat uit 61 ruime koopwoningen. Moderne stadswoningen aan de Mantingerzand en sfeervolle laanwoningen aan de Ermerzand.

ZOEK OP
WONINGEN

NIEUWBOUWAANBOD

ZOEKEN OP
EXPERTISE

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er van uit dat je ermee instemt. Ok