Neerlandia: deel 2 ‘Een transformatie waar niemand heil in zag’

We ontwikkelen en bouwen mee aan bijzondere plekken. Zo ook Neerlandia aan de Vaartsche Rijn in Utrecht. Er ging heel wat water door de ‘Vaartsche Rijn’ voordat Neerlandia er kwam. Na 47 jaar veranderde de oude draadstaalfabriek Neerlandia in een levendige woonbuurt met restaurant. Nieuw leven versterkt nu de wijk. We gingen terug naar de plek en spraken Monique, Yvonne, Jan en Niek en Eline over dromen, de lange adem, samenwerking, ondernemerschap, bouwuitdaging en woonplezier.

In deel 2 Yvonne aan het woord. Yvonne is de voormalige eigenaar van Neerlandia. Zij zag heil in deze bijzonder plek. Samen met Lithos heeft zij ervoor gezorgd dat deze bijzondereplek zijn huidige vorm heeft gekregen. Voor Yvonne was deze plek al snel bijzonder, de draadstaalfabriek was lang een groene oase van rust. Waar ze vroeger haar hondje uit liet in haar achtertuin, fietsen en lopen nu andere mensen in haar achtertuin. Het is nog steeds een bijzondere plek om te zijn.

Meer verhalen

Wijkvernieuwing Gageldonk-West in finale fase

sinds ik hier woon zie ik de wijk steeds

Back to school, maar dan net even anders.

Projectleiders Bjorn Jongste, Danny Peters en Jan van de Kamp hebben ondernemerschap in hun bloed en pakken de kans om hun talenten binnen Lithos uit te bouwen naar een rol in de dagelijkse leiding. Back to school, maar dan net even anders. Lees het hele artikel.

Jeroen: van leerling timmerman naar uitvoerder

IK WILDE VERDER KIJKEN LITHOS STOND ERVOOR OPEN DUS

Meer projecten
2024-04-12T13:39:10+00:00

TUINDORP OOST – UTRECHT

Sloop van het bestaande gebouw en nieuwbouw van vier zorgcomplexen (voor verschillende zorgbehoeftes) voor Careyn

ZOEKEN OP NIEUWBOUWAANBOD

ZOEKEN OP EXPERTISE

KUNNEN WE JOU HELPEN?

2023-03-15T08:59:26+00:00
Ga naar de bovenkant