VILLAPARK G. PELT – OOSTERBEEK2021-02-16T13:52:43+00:00

Vasthouden aan je visie

VILLAPARK G. PELT – OOSTERBEEK

Een duidelijke visie ontwikkelen en daaraan vasthouden. Bewoners betrekken bij wat je gaat doen. En vooral: verantwoorde zakelijke risico’s nemen. Dat zijn de drie pijlers onder de nieuwbouw in Villapark Pelt in Oosterbeek.

Anderhalf jaar geleden hoorde ik voor het eerst van dit project, mijn vrouw en ik wonen al jarenlang in Oosterbeek, in benedendorp. Vooral de stijl van het project past gewoon helemaal bij Oosterbeek en dus bij ons.

– ÉÉN VAN DE NIEUWE BEWONERS VAN VILLA HUBERTUS STATE

Woonwijk Villapark G. Pelt afgerond

In een fraai bosgebied aan een zijstraat van de Utrechtseweg in Oosterbeek ligt villapark Pelt. Hier staan 140 woningen in allerlei soorten en maten, van sociale huur tot koop, in combinatie met allerlei voorzieningen, zoals speelgelegenheden voor kinderen. De eyecatcher staat aan de Utrechtseweg zelf: daar bouwde Lithos een klassieke villa met 14 luxe appartementen. De architectuur is geïnspireerd door de historische landhuizen in de omgeving.

Lithos verwierf de grond op deze locatie en maakte het plan voor de nieuwbouw in samenspraak met een klankbordgroep van omwonenden. Ze voelden zich sterk betrokken bij de nieuwbouwplannen. De uitgangspositie was overigens allesbehalve eenvoudig. Zo was er sprake van vervuilde grond. Een LPG-tankstation, een meubelfabriek en een hoveniersbedrijf moesten worden verplaatst.

Uiteindelijk slaagde Lithos erin schot in de zaak te krijgen. Er kwam een saneringsplan, de hovenier en de fabriek werden aangekocht en dankzij deels eigen financiering en gunstige afspraken met de bank kwam het plan toch van de grond.

Het is kenmerkend voor Lithos: de combinatie van degelijke financiering, consistente visie voor de lange termijn, vasthoudendheid (ook bij tegenslag), en de onderscheidende kwaliteit. De huizen in het villapark liggen op verschillende niveaus; dat geeft deze locatie een bijzonder karakter.

Ook kenmerkend: de permanente communicatie met de omwonenden, aan wie uiteindelijk drie modellen voor de ontwikkeling werden voorgelegd. Door die communicatie ontstond vertrouwen, en zijn tijdrovende bezwaarprocedures voorkomen.

VILLAPARK G. PELT IN BEELD
Meer projecten

ZOEKEN OP NIEUWBOUWAANBOD

ZOEKEN OP EXPERTISE

KUNNEN WE JOU HELPEN?

Ga naar de bovenkant