Rosariumplein – Krommenie2023-01-13T08:26:07+00:00

Rosariumplein

Rosariumplein – Krommenie

Karakteristieken uit de jaren 50 wijk worden opgenomen in de nieuwbouw

Het Rosariumplein is een bestaand winkelcentrum, centraal gelegen in Krommenie. Het winkelcentrum is grotendeels gerealiseerd in de jaren ’60. De bestaande supermarkt van de Albert Heijn is gevestigd in een pand van latere datum. Het noordelijk gedeelte van het Rosariumplein is onbebouwd. Het was ooit de bedoeling om ook aan deze noordzijde winkelbebouwing te realiseren, maar dit is tot op heden nog niet gebeurd. Door de open ruimte is er zicht op het noordelijk gelegen Rosariumpark. De initiatiefnemer heeft het plan opgevat om in deze onbebouwde hoek een appartementengebouw te realiseren.

Al in 2005 werd een omgevingsvergunning verleend voor het realiseren van een appartementengebouw in 9 bouwlagen (30 meter hoog) met koopwoningen en winkelruimte ter plaatse van het parkeerterrein aan Rosariumplein te Krommenie. Het bouwplan werd door omstandigheden niet gerealiseerd.

Lithos bouw & ontwikkeling heeft een nieuw bouwplan ontwikkeld. Aanleiding voor het nieuwe bouwplan was de wens om tot een bouwplan te komen voor 35 appartementen voor senioren,  dat aansluit bij de huidige behoefte en wet- en regelgeving, behoud van de parkeercapaciteit, een lagere bouwhoogte en de realisatie van een HOED (Huisartsen Onder Eén Dak) op de begane grond.

In zowel gebouwontwerp als landschapsinrichting is er aandacht voor de relatie met het park. Twee forse geveldelen van de gevel aan de parkzijde zullen worden begroeid door een klimop. Verder geven de bouwkundige plantenbakken op de balkons ook verder op de gevel groenaccenten. Bij de aansluiting op maaiveld wordt aan de parkzijde door middel van heesterzones een rijke overgang gemaakt. Niet alleen is dit visueel verrijkend, maar ook als mogelijk leefgebied voor diverse dier- en insectensoorten.

Meer projecten

ZOEKEN OP NIEUWBOUWAANBOD

ZOEKEN OP EXPERTISE

KUNNEN WE JOU HELPEN?

Ga naar de bovenkant