LORKSTRAAT – BERGEN OP ZOOM2024-05-24T12:28:10+00:00

Een fijne woonplek vol positieve energie

LORKSTRAAT – BERGEN OP ZOOM

De afgelopen jaren is er in de wijk Gageldonk-West in Bergen op Zoom veel gebeurd. De wijk kon een positieve impuls gebruiken. Lithos heeft samen met woningcorporatie Stadlander en de gemeente Bergen op Zoom geïnvesteerd in de mensen en in de wijk. Er wordt vernieuwd wat vernieuwd moet worden, beter gemaakt wat beter kan en uiteraard blijft behouden wat al goed is. Met als resultaat dat de bewoners van Gageldonk-West nu meer tevreden zijn over hun wijk. Lithos is actief betrokken bij het opknappen van de wijk. Zo ook de Lorkstraat.

Over de Lorkstraat

Sinds de oplevering van de 39 woningen aan de Lorkstraat in 2017 zien we de straat langzaam groeien naar een fijne woonplek waar iedereen zich thuis voelt. De nul-op-de-meter huurwoningen van Stadlander geven comfort. De lichte gevelstenen met een vleugje brons geven een zonnige uitstraling. De huizen hebben op de begane grond een slaapkamer en een badkamer en zijn dus levensloopbestendig. Via een vaste trap kom je op de eerste verdieping waar ook nog meerdere kamers zijn.

De positieve energie voel je als je rond loopt door de wijk!

Mensen

We bouwen samen. We zoeken de mensen op en we willen horen wat er leeft. Bergen op Zoom is een prachtig voorbeeld van hoe wij bouwen. We investeren langdurig in de wijk en in de mensen. We luisteren naar de bewoners om te horen wat we voor hen en de wijk kunnen betekenen. En daarom hebben we niet alleen een projectleider voor de bouw maar ook een sociaal projectleider aangesteld. We zijn aanspreekbaar en benaderbaar. Juist onze inzet op het maatschappelijke en economische vlak maakt dat dit een uniek Lithos project is. Zo organiseren wij onder andere:

  • Banenmarkten waarbij werkzoekenden uit de wijk weer aan werk zijn geholpen;
  • Een Leerwerkplek op de bouw voor diverse leerlingen, ook uit de wijk;
  • Groenevenementen met basisscholen uit de wijk;
  • Schoonmaakacties in de wijk en op de bouw;
  • Bewonersevenementen, waarbij o.a. van materiaal uit gesloopte woningen voor bewoners nieuwe spullen gemaakt konden worden;
  • Sportactiviteiten met kinderen uit de wijk.

Waarom Lithos

De investering in de mensen en het geloof in de wijk maken het verschil. We hebben de mensen, de bewoners leren kennen. Daardoor hebben we woningen ontwikkeld die passen bij de vraag. Samen bouwen wij aan een nieuwe wijk. Wij leveren kwaliteit waarbij de mensen uit de wijk centraal staan en tot hun recht komen. Dat is het verhaal van Lithos, en wat is jouw verhaal?

De vraag

Wij kregen de opdracht om risicodragend koopwoningen te ontwikkelen én bij te dragen aan de leefbaarheid en economische versterking van de wijk, waarbij wij opereren als verlengstuk van de opdrachtgever.

Het enthousiasme van de bewoners is erg groot. De leefbaarheid van de wijk neemt toe en de wijkeconomie wordt versterkt.

Meer projecten in Gageldonk

LORKSTRAAT IN BEELD
Meer projecten
2022-11-04T13:53:34+00:00

TRIADE SIERADENWEG – ALMERE

Een Design- and Build opave waarbij de dialoog met de cliënten, familie, betrokken medewerkers en omwonenden een belangrijke rol inneemt

2019-05-01T14:42:14+00:00

MOZARTSTRAAT – ELST

Samen met woningcorporatie Vivare heeft Lithos levensloopgeschikte appartementen ontwikkeld en gerealiseerd

ZOEKEN OP NIEUWBOUWAANBOD

ZOEKEN OP EXPERTISE

KUNNEN WE JOU HELPEN?

Ga naar de bovenkant