LEONARDO COLLEGE – LEIDEN2021-02-16T13:04:46+00:00

Project omschrijving

Leonardo College Leiden in beweging; de nieuwbouw komt er aan

LEONARDO COLLEGE – LEIDEN

Het nieuwe Leonardo College in Leiden komt eraan. Het Leonardo College is een school in beweging. In alle opzichten. Vanuit de overtuiging dat leerlingen die graag bewegen, met plezier naar school gaan, komt de nieuwbouw tot stand. Want wie beweegt, heeft meer energie, een beter humeur en presteert beter.

Een stoere, zichtbare school als onderdeel van de wijk

Het Leonardo College is een openbare school voor MAVO, HAVO en VWO en een officiële Topsport Talentschool. Het sport- en dansprofiel van de school wordt in een beweeglijke, stoere hoofdvorm vertaald, die aansluit bij de omgeving. De wens is om een deel van de buitenruimte openbaar toegankelijk te maken zodat de buurt er ook gebruik van kan maken.

Een gebouw dat veel meer mogelijkheden biedt om onderwijs aan te bieden wat past bij deze tijd.

Het ontwerp voor de nieuwbouw van het Leonardo College aan de Churchilllaan in Leiden is in nauwe samenwerking met de opdrachtgever, Stichting Scholengroep Leonardo da Vinci, gebruikers, gemeente Leiden, N3O architecten, Ector Hoogstad Architecten, ICS adviseurs, Lithos bouw & ontwikkeling en Zenzo Maatschappelijk Vastgoed uitgewerkt.

Energieneutraal als uitgangspunt

Eng is het uitgangspunt om aan te voldoen als het gaat om de energienorm. Eng staat voor Energieneutraal Gebouw, wat betekent dat het nieuwe Leonardo College zelf gaat voorzien in haar energie.

Integraal ontwikkelteam

De architect en het ontwikkelteam hebben de wensen en behoeftes van leerlingen, docenten en andere gebruikers van het nieuwe schoolgebouw in kaart gebracht.

Wim van der Veer, rector en verantwoordelijk voor de nieuwbouw: “Wij zijn blij dat we na een zorgvuldig voortraject nu daadwerkelijk aan de slag kunnen om ons nieuwe onderkomen te gaan realiseren. We kijken ernaar uit een fijne werkplek te creëren voor onze medewerkers maar vooral de (toekomstige) leerlingen, waarbij beweging centraal staat!’’

De verwachte oplevering is najaar 2021.

Meer projecten
2019-05-01T14:42:14+00:00

MOZARTSTRAAT – ELST

Samen met woningcorporatie Vivare heeft Lithos levensloopgeschikte appartementen ontwikkeld en gerealiseerd

2021-02-16T11:21:50+00:00

TRIADE SIERADENWEG – ALMERE

Een Design- and Build opave waarbij de dialoog met de cliënten, familie, betrokken medewerkers en omwonenden een belangrijke rol inneemt

ZOEKEN OP NIEUWBOUWAANBOD

ONS NIEUWBOUWAANBOD

ZOEKEN OP EXPERTISE

KUNNEN WE JOU HELPEN?

KOFFIE ERBIJ?
Ga naar de bovenkant