Leonardo College – Leiden2020-03-03T15:47:58+00:00

Project omschrijving

Leonardo College Leiden in beweging; de nieuwbouw komt er aan

Leonardo College – Leiden

Het nieuwe Leonardo College in Leiden komt eraan. Het Leonardo College is een school in beweging. In alle opzichten. Vanuit de overtuiging dat leerlingen die graag bewegen, met plezier naar school gaan, komt de nieuwbouw tot stand. Want wie beweegt, heeft meer energie, een beter humeur en presteert beter.

Een stoere, zichtbare school als onderdeel van de wijk

Het Leonardo College is een openbare school voor MAVO, HAVO en VWO en een officiële Topsport Talentschool. Het sport- en dansprofiel van de school wordt in een beweeglijke, stoere hoofdvorm vertaald, die aansluit bij de omgeving. De wens is om een deel van de buitenruimte openbaar toegankelijk te maken zodat de buurt er ook gebruik van kan maken.

Het voorliggende Voorlopig Ontwerp voor de nieuwbouw van het Leonardo College aan de Churchilllaan in Leiden wordt de komende maanden in nauwe samenwerking met de opdrachtgever, Stichting Scholengroep Leonardo da Vinci, gebruikers, gemeente Leiden, N3O architecten, Ector Hoogstad Architecten, ICS adviseurs, Lithos bouw & ontwikkeling en Zenzo Maatschappelijk Vastgoed verder uitgewerkt voor de aanvraag van de omgevingsvergunning.

Energieneutraal als uitgangspunt

Eng is het uitgangspunt om aan te voldoen als het gaat om de energienorm. Eng staat voor Energieneutraal Gebouw, wat betekent dat het nieuwe Leonardo College zelf gaat voorzien in haar energie.

Integraal ontwikkelteam

Inmiddels zijn de architect en het ontwikkelteam bezig met het in kaart brengen van wensen en behoeftes van leerlingen, docenten en andere gebruikers van het nieuwe schoolgebouw.

Wim van der Veer, rector en verantwoordelijk voor de nieuwbouw: “Wij zijn blij dat we na een zorgvuldig voortraject nu daadwerkelijk aan de slag kunnen om ons nieuwe onderkomen te gaan realiseren. We kijken ernaar uit een fijne werkplek te creëren voor onze medewerkers maar vooral de (toekomstige) leerlingen, waarbij beweging centraal staat!’’

De verwachte oplevering is najaar 2021.

Meer projecten

NIEUWBOUWAANBOD

ZOEKEN OP EXPERTISE

KUNNEN WE JOU HELPEN?

KOFFIE ERBIJ?
Go to Top