LANDGOED ZONNEHEUVEL – NUNSPEET2021-12-14T11:16:22+00:00

De plek waar heden, verleden en toekomst samenkomen

LANDGOED ZONNEHEUVEL – NUNSPEET

Landgoed Zonneheuvel is rond 1900 ontstaan als landhuis met park voor de directeur geneesheer van het nabijgelegen herstellingsoord Erica. Op dit moment resteert alleen nog het wandelpark. Deze stille getuige uit het verleden vormde de inspiratiebron voor architect Egbert van Dijk. Het resultaat is een klassiek plan, met een verrassend eigentijdse vormgeving. Op deze bijzondere plek is de bebouwing gegroepeerd rond een centrale groene open ruimte in een bosrijke omgeving.

Het landhuis

Het voormalige landhuis Zonneheuvel was een statig pand, dat rijkdom en romantiek uitstraalde. Deze stijl komt in een modern jasje terug in de vormgeving van het landhuis, dat zich richt op de groene open ruimte. In dit hoofdgebouw worden 15 luxe huurappartementen gerealiseerd.

De Orangerie en Het Poortgebouw

Deze ruime 3 onder 1 kap woningen staan op een eigen perceel, omringd door bos. Ze worden gesierd door natuurlijke materialen en Engels vakwerk met bepleistering. Met de typische landgoedelementen vormen deze woningen een mooie eenheid met de omgeving.

De woningen zijn aan te passen aan de persoonlijke wensen,
dat past in onze ideeën over het bouwen voor mensen

Meer projecten
2019-04-23T10:18:31+00:00

BINNENBOS – ZEIST

Een ontmoetingscentrum gericht op zorg & welzijn, zelfontplooiing en ontmoeting voor alle inwoners van Zeist-Oost.

ZOEKEN OP NIEUWBOUWAANBOD

ONS NIEUWBOUWAANBOD

ZOEKEN OP EXPERTISE

KUNNEN WE JOU HELPEN?

KOFFIE ERBIJ?
Ga naar de bovenkant