Kloosterkwartier – Veghel2024-04-02T09:20:11+00:00

Wonen op een historische plek

Kloosterkwartier – Veghel

Op het terrein van het Klooster van de Zusters Franciscanessen in het centrum van Veghel, wordt een eigentijdse woon- en leefomgeving ontwikkeld. Samen met de zusters maakte Zenzo MV plannen voor de ontwikkeling van het terrein. Een complex geheel volgens het gedachtegoed van de zusters. Lithos zal in opeenvolgende fases verschillende appartementengebouwen realiseren, die ruimte bieden aan jong en oud, voor mensen mét en zonder zorgbehoefte.

Een wijk voor iedereen

De gebouwen op het kloosterterrein maken plaats voor de nieuwbouw van 8 gebouwen met zowel huur- als koopappartementen. Na de sloop zijn de 2 gloednieuwe gebouwen Borneo en Solano met 64 sociale huurappartementen in Q1 2024 opgeleverd. Ook de nieuwe woonlocatie van 16 Zusters Franciscanessen in gebouw Fioretti is inmiddels gereed. De andere appartementen worden verhuurd aan cliënten van Laverhof, een zorgorganisatie voor ouderen. Alle gebouwen krijgen een half ondergrondse parkeergarage. San Rufino met 41 koopappartementen is door Bouwbedrijf Van de Ven gerealiseerd en de bouw van de volgende fases, gebouw Rivo Torto, San Damiano, Carceri en Greccio is inmiddels ook van start gegaan. Alle appartementen hebben een belangrijke overeenkomst: ze worden allemaal duurzaam gebouwd.

Geheel in de stijl van de zusters zal er met deze diversiteit aan woonvormen straks in het Kloosterkwartier plek zijn voor iedereen. Huur- en koopappartementen, één – of meerpersoons huishoudens, woningen voor mensen die wat meer hulp kunnen gebruiken en mensen die graag een bijdrage willen leveren aan een mooiere samenleving.

’t Kloosterkwartier

Het kloosterterrein van de Zusters Franciscanessen én het voormalig Bernhoven ziekenhuisterrein in Veghel wordt samen ’t Kloosterkwartier genoemd. In 2020 is een grote diversiteit aan nieuwe woningen op het voormalige ziekenhuisterrein opgeleverd: rijwoningen, hoekwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen en appartementen. De verwachting is dat het eerste appartementencomplex in deze fase in het eerste kwartaal van 2024 wordt opgeleverd.

KLOOSTERKWARTIER IN BEELD
Meer projecten

ZOEKEN OP NIEUWBOUWAANBOD

ZOEKEN OP EXPERTISE

KUNNEN WE JOU HELPEN?

Ga naar de bovenkant