KERNHEM – EDE2018-11-29T10:16:17+00:00

Project Description

Kernhem: één van de duurzaamste wijken in Nederland

KERNHEM – EDE

Het is een van de meest duurzame nieuwbouwwijken van dit moment. Samen met vijf andere ontwikkelaars ontwikkelt en bouwt Lithos energieneutrale woningen in Kernhem, aan de rand van Ede. Het plan is zo opgezet dat het altijd kan worden aangepast, ook als de omstandigheden veranderen.

Kernhem ligt in een groene omgeving, met veel water in de buurt. De wijk, in ontwikkeling, krijgt er de komende jaren weer 1000 nieuwe woningen bij, als aanvulling op de 600 die er al staan. Het aanbod bestaat uit huurwoningen in de vrije sector, koopwoningen en sociale koopwoningen. Een blijvende groene inrichting en meer speelplekken voor jongeren behoren inmiddels ook tot het plan.

Samen met ontwikkelaars werken we hard aan de doorontwikkeling van Kernhem. Het resultaat mag er zijn. Kernhem groeit door en dat is goed voor Ede.

– PETER DE PATER, WETHOUDER GEMEENTE EDE

Lithos neemt samen met RoTij, Koopmans en VanWonen & Van Campen en de gemeente Ede de ontwikkeling en bouw voor zijn rekening. Naar verwachting start de bouw van de eerste woningen eind 2018. De verkoop van de woningen in een ander deelgebied, aan de westkant van Kernhem, is al in volle gang.

Van de 1000 nieuwe woningen krijgen er 400 hun warmte uit het ‘duurzaamste warmtenet van Nederland’. Dit warmtenetwerk heeft inmiddels zo’n 18 duizend aansluitingen en wordt gevoed door twee (en straks drie) Edese installaties voor bio-energie. Ze stoken resthout uit de regio om tot duurzame warmte. Daarmee behoort Kernhem tot de duurzaamste woonwijken van Nederland.

In het stedenbouwkundig raamwerk is flexibiliteit een essentieel element. Zo kan de verdere ontwikkeling van de wijk steeds tegemoet komen aan veranderende vragen van de markt. De verkaveling is hierop aangepast. Binnen heldere kaders is altijd flexibiliteit mogelijk.

Ede groeit door met een divers woonaanbod bestaat uit vrije sector huur-, koop-, sociale koop- en middeldure huurwoningen. Ook begeleiden we de verkoop van de koopwoningen.

– JARNO VAN DE KRUISWEG, ONTWIKKELAAR LITHOS

KERNHEM IN BEELD
Meer projecten
2018-11-29T10:27:20+00:00

GENTIAANSTRAAT- BERGEN OP ZOOM

De afgelopen jaren is er in de wijk Gageldonk-West in Bergen op Zoom veel gebeurd. De wijk stond jarenlang niet positief aangeschreven.

2018-11-29T10:25:13+00:00

TER SYPE – NIEUW LOOSDRECHT

Aan de zuidrand van Nieuw-Loosdrecht ontwikkelt Lithos in nauwe samenwerking met de gemeente Wijdemeren de nieuwbouwwijk Ter Sype.

2018-11-29T10:32:21+00:00

Raadhuisplein, Waddinxveen

Lithos heeft samen met Zenzo Maatschappelijk Vastgoed het initiatief genomen om voor de locatie Raadhuisplein een krachtig plan te maken.

2018-12-06T18:24:24+00:00

TUINDORP OOST UTRECHT

De Winklerlaan in Tuindorp-Oost, onderdeel van de wijk Noord-Oost in Utrecht. Nu vind je er een traditioneel verzorgingshuis met 127 appartementen, geschikt voor mensen met een lichte zorgindicatie.

ZOEK OP
WONINGEN

NIEUWBOUWAANBOD

ZOEKEN OP
EXPERTISE

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er van uit dat je ermee instemt. Ok