KERNHEM – EDE2020-11-30T10:33:47+00:00

Project omschrijving

Kernhem: waterrijk, groen, autoluw. Aangesloten op het “duurzaamste warmtenetwerk van Nederland”

KERNHEM – EDE

Samen met vijf andere ontwikkelaars ontwikkelt en bouwt Lithos woningen in Kernhem, aan de rand van Ede. Het plan is zo opgezet dat het altijd kan worden aangepast, ook als de omstandigheden veranderen.

Kernhem ligt in een groene omgeving, met veel water in de buurt. De wijk, in ontwikkeling, krijgt er de komende jaren weer 1000 nieuwe woningen bij, als aanvulling op de 600 die er al staan. Het aanbod bestaat uit huurwoningen in de vrije sector, koopwoningen en sociale koopwoningen. Een blijvende groene inrichting en meer speelplekken voor jongeren behoren inmiddels ook tot het plan.

Samen met ontwikkelaars werken we hard aan de doorontwikkeling van Kernhem. Het resultaat mag er zijn. Kernhem groeit door en dat is goed voor Ede.

– PETER DE PATER, WETHOUDER GEMEENTE EDE

Lithos neemt samen met RoTij, Koopmans en VanWonen & Van Campen en de gemeente Ede de ontwikkeling en bouw voor zijn rekening. De verkoop van de woningen is in volle gang.

Van de 1000 nieuwe woningen krijgen er 400 hun warmte uit het ‘duurzaamste warmtenet van Nederland’. Dit warmtenetwerk heeft inmiddels zo’n 18 duizend aansluitingen en wordt gevoed door twee (en straks drie) Edese installaties voor bio-energie. Ze stoken resthout uit de regio om tot duurzame warmte. Daarmee behoort Kernhem tot de duurzaamste woonwijken van Nederland.

In het stedenbouwkundig raamwerk is flexibiliteit een essentieel element. Zo kan de verdere ontwikkeling van de wijk steeds tegemoet komen aan veranderende vragen van de markt. De verkaveling is hierop aangepast. Binnen heldere kaders is altijd flexibiliteit mogelijk.

Kernhem groeit door met een divers woonaanbod bestaand uit vrije sector huur-, koop-, sociale koop- en middeldure huurwoningen.

– JARNO VAN DE KRUISWEG, ONTWIKKELAAR LITHOS

KERNHEM IN BEELD
Meer projecten

ZOEKEN OP NIEUWBOUWAANBOD

ONS NIEUWBOUWAANBOD

ZOEKEN OP EXPERTISE

KUNNEN WE JOU HELPEN?

KOFFIE ERBIJ?
Ga naar de bovenkant