Groene oevers bruggetjes en statige herenhuizen

KADE #3826 EN VATHORST LAAK 2A – AMERSFOORT

In de populairste wijk van Amersfoort Vathorst is De Laak, is door Lithos bouw & ontwikkeling het project Kade #3826 en de Laak 2A gerealiseerd. De wijk kenmerkt zich de groene oevers, de bruggetjes en statige herenhuizen een sfeervolle nieuwe grachtenstad met de natuur om de hoek. Deze kenmerken zijn weer terug te zien in en om de woningen. 

Kade #3826

Alle appartementen zijn kant-en-klaar opgeleverd. Dat wil zeggen: inclusief badkamer, keukencheque, afgewerkte wanden, een mooie laminaatvloer én een eigen parkeerplaats!

DE WONING IS NETJES OPGELEVERD, IK BEN HEEL TEVREDEN. HET IS EEN MOOIE LOCATIE ZO VLAKBIJ HET WINKELCENTRUM VAN VATHORST. IK GA HIER MET HEEL VEEL PLEZIER WONEN!

– MEVROUW DOLAP

De Laak 2A

Het project in de wijk in Laak 2a omvat 60 eengezinswoningen en negen driekamerappartementen in de sociale huursector. De woningen hebben een gevarieerd en gekleurd gevelaanzicht, twee of drie verdiepingen en een veelal zonnig gelegen achtertuin.

Van de architecten

Het ontwerp van de woningen is van Kokon Architectuur & Stedenbouw. De architecten zeggen het volgende over het ontwerp: “De woningen zijn voorzien van puntdaken met een kleine dakoverstek. Om te zorgen voor variatie zijn er stenen in vier verschillende kleuren gebruikt. Elke rijwoning heeft een bepaalde kleur en daardoor zijn eigen signatuur. Dit komt terug in de raamopeningen, accenten op de gevel, deurtype enzovoort.

Om het concept van de grachtenpanden in Vathorst te versterken, zijn bij de entrees van de woningen verhogingen aangebracht in de vorm van twee treden (met uitzondering van de woningen aan de oostzijde). Voor het contrast is er ook een ’speciale’ woning toegepast met een moderne minimalistische architectuur, bestaande uit een bijzondere aluminium gevel en bijzondere raamindelingen met kaders. De woning is in het geheel toegevoegd als een verrassend element tussen de ’grachtenpanden’. Op de scherpe hoek in het plan zijn appartementen gesitueerd. Het penthouse op de bovenste verdieping heeft een eigen uitstraling”.

KADE #3826 EN VATHORST LAAK 2A IN BEELD
Meer projecten
2024-04-12T13:47:25+00:00

MOLENBEEK – NUNSPEET

De VOF Molenbeek (Bemog en Lithos) ontwikkelt rijwoningen en twee-onder-een-kapwoningen

ZOEKEN OP NIEUWBOUWAANBOD

ZOEKEN OP EXPERTISE

KUNNEN WE JOU HELPEN?