HET SPAANSE LEGER – NIJKERK2024-05-21T10:38:12+00:00

Wonen rondom je eigen gezamenlijke erf

HET SPAANSE LEGER – NIJKERK

Aan de zuidkant van Nijkerk, op de grens waar stad en platteland elkaar ontmoeten, wordt een nieuwe woonwijk ontwikkeld. Een ambitieuze en onderscheidende wijk. Het Spaanse Leger bestaat straks uit verschillende buurtjes, die allemaal zijn ontworpen rondom een gezamenlijk erf of brink. Helemaal geïnspireerd op de boerderijen met bijgebouwen die we in Nijkerk op het platteland zien.

Woningen

In Het Spaanse Leger vind je een grote diversiteit aan woningen. Aan elk afzonderlijk erf staan verschillende type woningen, die hoofdzakelijk met de voorzijde naar het erf gericht zijn. Omdat de buurten autoluw zijn kan optimaal gebruik worden gemaakt van de gemeenschappelijke buitenruimte. Om dit nog aantrekkelijker te maken, wordt ook veel aandacht besteed aan het groen. Zo krijgt elk erf zijn eigen erfboom, bijvoorbeeld een walnoot. Hier kun je in de zomer uitgebreid genieten van de gezelligheid met je buren en hier kunnen kinderen heerlijk buitenspelen.

Uitzonderlijk veel groen in je eigen buurt

Omgeving

De wijk krijgt een goede ontsluiting door de aanleg van een nieuwe kruising bij de Tinbergenlaan, waarmee het doorgaand verkeer om de wijk geleid wordt. Zo kunnen de buurtschappen autoluw gemaakt worden, zodat veilige en kindvriendelijke hofjes ontstaan. Kinderen kunnen dus heerlijk buitenspelen!

Het plangebied strekt zich uit langs de Amersfoortseweg aan de ene kant en de Barneveldseweg aan de andere kant. Duidelijk zichtbaar zijn de verschillende buurtjes die in het plan zijn ontworpen.

Het Spaanse Leger Nijkerk locatie
Meer projecten
2019-05-01T14:42:14+00:00

MOZARTSTRAAT – ELST

Samen met woningcorporatie Vivare heeft Lithos levensloopgeschikte appartementen ontwikkeld en gerealiseerd

ZOEKEN OP NIEUWBOUWAANBOD

ZOEKEN OP EXPERTISE

KUNNEN WE JOU HELPEN?

Ga naar de bovenkant