Hart van Almere Poort – Almere2022-11-25T14:28:22+00:00

Een plek in het hart van de samenleving

Hart van Almere Poort – Almere

In opdracht van de Alliantie ontwikkeling, realiseert Lithos in samenwerking met Zenzo Maatschappelijk Vastgoed de nieuwbouw van Hart van Almere Poort, een zorggebouw met 139 appartementen met bijbehorende huiskamers en dagbestedingsruimtes.

De 139 zorgwoningen worden in twee gebouwen ondergebracht. Zorggroep Almere gaat 115 appartementen huren van de Alliantie. Humanitas DMH huurt de overige appartementen.

Hart van Almere Poort wordt een thuis voor jong volwassen met een (licht) verstandelijke beperking en mensen met een PG indicatie (dementie) in een intramurale setting (24-uurszorg). In de gebouwen zal een divers zorgaanbod beschikbaar zijn.

Daarnaast komen er appartementen met een volledig pakket thuis (VPT) in een extramurale setting (zorg op afroep). De bewoners maken gebruik van een woon-zorg arrangement om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen wonen.

Dagbesteding; interactie met de wijk

Voor de dagbesteding komt er een grote ruimte aan het Winterspelenplein met onder andere een restaurant. Om te voorkomen dat er een zorgeiland ontstaat, wordt het  restaurant ook bewust opengesteld voor de wijk. Hart van Almere Poort kan zo letterlijk een verbindende rol vervullen.

Wij gunnen ieder mens een plek in het hart van onze samenleving. In Hart van Almere Poort kunnen we onze bewoners dit letterlijk bieden. Niet alleen de naam heeft het in zich, maar ook de invulling van het gebouw in de omgeving

André Phiferons – Zorggroep Almere en Sonja Bossema – Humanitas DMH

Homerunhuis
Humanitas DMH zal een ‘Homerunhuis’ starten. Een begeleid wonen traject voor 24 jongeren tussen de 18 en 27 jaar met een licht verstandelijke beperking die problemen hebben met verschillende onderdelen van het leven. Zij volgen een traject tussen de 2 en 4 jaar met als doel in de toekomst zelfstandig te kunnen wonen.

Midden in het leven
Wonen op een bereikbare en levendige plek. Het treinstation en busstation zijn vlakbij en zorgen voor een goede verbinding met andere delen in Almere en bijvoorbeeld Amsterdam. In de directe omgeving zit al een supermarkt en andere faciliteiten. Er zijn volop kansen om verbinding te maken met de omgeving, zoals met de buurman, het MBO College Poort.

Integraal ontwikkelteam

De Alliantie heeft de grond aangekocht, is opdrachtgever en zal de woningen verhuren aan de betrokken zorgpartijen. Zenzo Maatschappelijk Vastgoed en Lithos bouw & ontwikkeling nemen de ontwikkeling en bouw van de zorggebouwen voor hun rekening. In samenwerking met Borgerink architecten zijn de wensen en behoeftes van de toekomstige gebruikers uit de hoek van zorg en welzijn in kaart gebracht. Start bouw staat gepland voor oktober 2022. De ambitie is om in het najaar van 2024 Hart van Almere Poort te kunnen openen voor haar bewoners en gebruikers.

 

Meer projecten

ZOEKEN OP NIEUWBOUWAANBOD

ZOEKEN OP EXPERTISE

KUNNEN WE JOU HELPEN?

Ga naar de bovenkant