Gentiaanstraat – Bergen op Zoom2024-04-29T14:39:55+00:00

CLT nieuwbouw in
Bergen op Zoom

Gentiaanstraat – Bergen op Zoom

Gageldonk West heeft in de afgelopen 10 jaar een ware transformatie doorgemaakt. Ruim 600 nieuwe woningen hebben de wijk een totaal nieuwe uitstraling gegeven. Tussen de traditioneel gebouwde woningen aan de Gentiaanstraat en appartementen aan de Ericalaan gaan we nu een stap verder: de ontwikkeling van 8 duurzame houtbouw woningen.

De acht nieuwbouwwoningen aan de Gentiaanstraat zijn met oog voor detail ontworpen door partner BOLD wonen. Een doordachte constructie van Cross Laminated Timber (CLT) draagt bij aan de moderne, groene uitstraling van de woningen én aan een duurzame toekomst.

De impressies zijn uitsluitend bedoeld als schetsbeeld. Hieraan kunnen geen enkele rechten worden ontleend.

Cross Laminated Timber

Cross Laminated Timber, afgekort CLT is een vernieuwend houtbouwproduct. De constructieplaten bestaan uit drie of meer lagen lamellen die kruislings zijn verlijmd. Doordat de kruislinkse verlijming onder hoge druk wordt samengeperst, wordt de belastingcapaciteit van het hout verhoogd. Dit maakt de platen stabiel en stijf, waardoor het uitzetten, krimpen of vervormen van het materiaal tot een minimum wordt beperkt. Wanneer de CLT woning aan het einde van zijn levensduur is, kan het materiaal in de oorspronkelijke onderdelen gedemonteerd worden.

Fijne woonplek

De woningen worden instapklaar opgeleverd, inclusief keuken en sanitair en zijn energieneutraal conform de BENG2-normen. Bovendien bieden ze het comfort van vloerverwarming op de begane grond en eerste verdieping. Met de vele voorzieningen en groene parkjes in de buurt wordt dat straks een fijne woonplek.

Meer projecten

ZOEKEN OP NIEUWBOUWAANBOD

ZOEKEN OP EXPERTISE

KUNNEN WE JOU HELPEN?

Ga naar de bovenkant