ERICALAAN – BERGEN OP ZOOM2019-05-01T14:36:48+00:00

Moderne en duurzame appartementen op een fijne woonplek

ERICALAAN – BERGEN OP ZOOM

De afgelopen jaren is er in de wijk Gageldonk-West in Bergen op Zoom veel gebeurd. De wijk kon een positieve impuls gebruiken. Lithos heeft samen met woningcorporatie Stadlander en de gemeente Bergen op Zoom geïnvesteerd in de mensen en in de wijk. Er wordt vernieuwd wat vernieuwd moet worden, beter gemaakt wat beter kan en uiteraard blijft behouden wat al goed is. Met als resultaat dat de bewoners van Gageldonk-West nu meer tevreden zijn over hun wijk. Lithos is actief betrokken bij het opknappen van de wijk. Zo ook de Ericalaan.

Over de Ericalaan

Aan de Ericalaan stonden flatgebouwen van woningcorporatie Stadlander die energetisch niet meer voldeden. Deze zijn gesloopt en hier zijn 3 nieuwe appartementencomplexen gebouwd. Deze moeten huurders en kopers weer een fijne, moderne en duurzame huisvesting verschaffen.

Twee complexen zijn bedoeld voor de sociale huur. Deze appartementen zijn nul-op-de-meter. Het laatste complex, met uitzicht op de Vijverberg, bestaat uit koopappartementen en een deel vrije sector huurappartementen.

Het wordt een fijne plek om te wonen. Er is voldoende parkeergelegenheid, bewoners hebben uitzicht op de vijver en winkels zijn op loopafstand. Op deze plek kunnen mensen hun dromen waarmaken. Er is veel ruimte: een royale woonkamer en twee of zelfs drie slaapkamers. De appartementen op de begane grond hebben een terras, de bovenliggende verdiepingen een royaal balkon.

Mensen

We bouwen samen. We zoeken de mensen op en we willen horen wat er leeft. Bergen op Zoom is een prachtig voorbeeld van hoe wij bouwen. We investeren langdurig in de wijk en in de mensen. We luisteren naar de bewoners om te horen wat we voor hen en de wijk kunnen betekenen. En daarom hebben we niet alleen een projectleider voor de bouw maar ook een sociaal projectleider aangesteld. We zijn aanspreekbaar en benaderbaar. Juist onze inzet op het maatschappelijke en economische vlak maakt dat dit een uniek Lithos project is. Zo organiseren wij onder andere:

  • Banenmarkten waarbij werkzoekenden uit de wijk weer aan werk zijn geholpen;
  • Een Leerwerkplek op de bouw voor diverse leerlingen, ook uit de wijk;
  • Groenevenementen met basisscholen uit de wijk;
  • Schoonmaakacties in de wijk en op de bouw;
  • Bewonersevenementen , waarbij o.a. van materiaal uit gesloopte woningen voor bewoners nieuwe spullen gemaakt konden worden;
  • Sportactiviteiten met kinderen uit de wijk.

De positieve energie voel je als je rondloopt door de wijk.

Waarom Lithos

De investering in de mensen en het geloof in de wijk maken het verschil. We hebben de mensen, de bewoners leren kennen. Daardoor hebben we woningen ontwikkeld die passen bij de vraag. Samen bouwen wij aan een nieuwe wijk. Wij leveren kwaliteit waarbij de mensen uit de wijk centraal staan en tot hun recht komen. Dat is het verhaal van Lithos, en wat is jouw verhaal?

De vraag

Wij kregen de opdracht om risicodragend koopwoningen te ontwikkelen én bij te dragen aan de leefbaarheid en economische versterking van de wijk, waarbij wij opereren als verlengstuk van de opdrachtgever.

Het enthousiasme van de bewoners is erg groot. De leefbaarheid van de wijk neemt toe en de wijkeconomie wordt versterkt.

Meer projecten in Gageldonk

ERICALAAN IN BEELD
Meer projecten
2023-08-16T08:44:00+00:00

TUINDORP OOST – UTRECHT

Sloop van het bestaande gebouw en nieuwbouw van vier zorgcomplexen (voor verschillende zorgbehoeftes) voor Careyn

2019-04-23T10:23:39+00:00

CENTRUMPLAN – NEEDE

Een seniorenappartementen gecombineerd met een multifunctioneel centrum met onder andere primair onderwijs en kinderdagverblijf als gebruikers. 

ZOEKEN OP NIEUWBOUWAANBOD

ZOEKEN OP EXPERTISE

KUNNEN WE JOU HELPEN?

Ga naar de bovenkant