Erfgooiers College Huizen2019-03-04T10:48:05+00:00

Project omschrijving

Een nieuw energieneutraal schoolgebouw door en voor de leerlingen van het Erfgooiers College

Erfgooiers College Huizen

De leerlingen en toekomstige leerlingen van het Erfgooiers College in Huizen krijgen een nieuw schoolgebouw. Een transparant, energieneutraleschool die ook nog eens toekomst bestendig is. Het schoolgebouw zal ruimtelijk als technisch flexibel genoeg zijn zodat de toekomstige vernieuwingen in het onderwijs binnenin het gebouw mogelijk zal zijn. Deze school voor de toekomst is samen ontwikkeld met Zenzo MV, de leerlingen, docenten en medewerkers van de school en Lithos bouw en ontwikkeling. Het schoolgebouw zal ca 6.600 m2 BVO groot en vier lagen hoog zijn. Hier kunnen dan ruim 1050 leerlingen worden gehuisvest. 

Zowel in het onderwijs als in de bouw gebeurt veel. Innovaties en veranderende regelgeving zijn van invloed op beide sectoren. Het onderwijs heeft daarbij de taak om leerlingen voor te bereiden op dit snel veranderende werkveld. Dit is een kans die meegenomen wordt bij de ontwikkeling van het nieuwe Erfgooiers College door de “theorie” in de praktijk te laten brengen door leerlingen. Vandaar dus dat circulariteit in de vorm van hergebruik en recycling, duurzaamheid in de vorm van gasloos en energiebesparing, automatisering door het toepassen van 3-d technieken thema’s zijn die tijdens en na de nieuwbouw zichtbaar zijn.

Ontwikkeling

Het ontwikkelteam is begonnen met het in kaart brengen van wensen en behoeftes van leerlingen, docenten en andere gebruikers van het nieuwe schoolgebouw. Doormiddel van interactieve processen krijgen de leerlingen de mogelijkheid om bepaalde onderdelen zelf vorm te geven en creatieve onderwijsprojecten op te zetten rondom het thema ‘bouw’.

" de bouw volgen tijdens de lessen" dat gaat zorgvuldig en veilig

Gescheiden bouw- en leerlingenstromen

Na de eindexamens start Lithos met de eerste voorbereiding op locatie en vanaf augustus 2019 starten we met de bouw. Alle leerlingen krijgen gedurende het bouwproces onderwijs op de huidige locatie. Vandaar dat de bouwstromen gescheiden worden van leerlingenstromen en wordt de overlast geminimaliseerd. Het nieuwe Erfgooiers College kan naar verwachting begin 2021 in gebruik worden genomen. Daarna worden de oude gebouwen gesloopt.

PROJECTNAAM IN BEELD
Meer projecten
2019-04-23T10:18:31+00:00

BINNENBOS – ZEIST

Een ontmoetingscentrum gericht op zorg & welzijn, zelfontplooiing en ontmoeting voor alle inwoners van Zeist-Oost.

ZOEKEN OP NIEUWBOUWAANBOD

ONS NIEUWBOUWAANBOD

ZOEKEN OP EXPERTISE

KUNNEN WE JOU HELPEN?

KOFFIE ERBIJ?
Ga naar de bovenkant