Bloesemgaarde – Groessen2024-05-01T07:39:27+00:00

Wonen in de Bloesemgaarde

Bloesemgaarde – Groessen

Vlakbij Arnhem, tussen Duiven en Zevenaar en boven de Oude Rijn, ligt het dorpje Groessen. De omgeving van Groessen kenmerkt zich door haar kassen met fruit- en groenteteelt en boomkwekerijen. Op de plek van het huidige kassencomplex van bloemenkwekerij Aaldering maken de oude leegstaande kassen straks plaats voor kleinschalige woningbouw met een dorps karakter.

Een gevarieerd aanbod woningen

Aan de rand van het dorp komt een gevarieerd aanbod aan woningen: tweekappers, seniorenwoningen, vrijstaande- en rijwoningen. Bovendien worden er 12 beneden- en bovenwoningen gerealiseerd voor woningcorporatie Vivare. De Bloesemgaarde wordt een groene wijk met veilige speelruimte(s) voor de kinderen en past daarmee helemaal in het karakter van Groessen.

Er is een groot tekort aan woningen en veel vraag naar sociale huurwoningen.  Vivare werkt hard aan het uitbreiden van het aantal betaalbare huurwoningen, onder andere door nieuwbouw zoals hier in Groessen.
–André Verschoor, VIVARE

Van idee naar nieuwbouw

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat er meer dan voldoende belangstelling is voor dit nieuwbouwplan. Na een goed bezochte en enthousiast ontvangen algemene informatieavond is een klankbordgroep gevormd en samen met de gemeente Duiven zijn de voorbereidingen voor het omgevingsplan gestart. De stappen die nodig zijn deze ontwikkeling mogelijk te maken worden de komende periode verder voorbereid.

Inmiddels staat de projectwebsite https://www.bloesemgaarde.nl/ online!

Schetsbeelden Bloesemgaarde Groessen
Disclaimer: het zijn schetsen, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Meer projecten
2024-04-12T13:39:10+00:00

TUINDORP OOST – UTRECHT

Sloop van het bestaande gebouw en nieuwbouw van vier zorgcomplexen (voor verschillende zorgbehoeftes) voor Careyn

ZOEKEN OP NIEUWBOUWAANBOD

ZOEKEN OP EXPERTISE

KUNNEN WE JOU HELPEN?

Ga naar de bovenkant