09|06|2017

Verbluffend resultaat

Op vrijdag 9 juni 2017 zijn de 66 appartementen van Neerlandia opgeleverd aan Altera Vastgoed. Met slechts 6 opleverpunten over alle appartementen kunnen we wederom trots zijn op de geleverde kwaliteit. Neerlandia is gebouwd in twee fases en met de afronding van de 2e fase is dit prachtige project afgerond. Met de realisatie van Neerlandia is industrieel erfgoed bewaard gebleven en geschikt gemaakt voor een nieuwe doelgroep. Daarbij horen de karakteristieke elementen van de fabriek met onder andere de historische gevel en de schoorsteen.

Van oude fabriek, naar nieuwbouw appartementencomplex, met verbluffend eindresultaat!

– PETER PAULISSEN, DIRECTIEVOERDER BOAG

Fasen

De bouw is in handen van Lithos bouw & ontwikkeling. De eerste fase van dit project omvatte 130 woningen en appartementen. De tweede fase omvat 66 appartementen, een parkeergarage en horecaruimte. Het betreft met name 2-kamerappartementen met een woonoppervlakte van gemiddeld 50 m2 en een luxe uitrustingsniveau. De verhuur van de appartementen is erg snel gegaan en alle appartementen zijn verhuurd.

Lithos neemt naast de realisatie van de appartementen en horeca ook de aanleg van de openbare ruimte voor haar rekening.

De fabrieksschoorsteen

Maart jl. is de voormalige fabrieksschoorsteen in ere hersteld. De schoorsteen is in 1914 samen met de karakteristieke fabriekshal van Neerlandia gebouwd. Met 35 meter hoogte vormt de schoorsteen een markant element in de omgeving. De schoorsteen is een onderdeel van de monumentale fabriek van Draadindustrie “Neerlandia” en ligt vlakbij het Utrechtse centrum aan de Draadnagelweg in de wijk Oud Hoograven. De ontwikkeling betreft een voormalig karakteristiek fabrieksgebouw waarvan geveldelen worden behouden, gecombineerd met hedendaagse architectuuruitingen en aangepaste materialisatie.

ZOEKEN OP NIEUWBOUWAANBOD

ZOEKEN OP EXPERTISE

KUNNEN WE JOU HELPEN?

2018-11-01T12:47:21+00:00
Ga naar de bovenkant