18|11|2022

Tevreden bewoners tijdens opleverfeest Vijverberg fase 1

Onder het genot van een hapje, drankje en vrolijke discohits maken bewoners kennis met elkaar. Na een lang traject is het op donderdag 17 november eindelijk zover: de officiële opening van de eerste nieuwe woningen aan Vijverberg-Zuid. De bewoners spreken hun tevredenheid uit: “We gaan er in het woongenot enorm op vooruit.”

We verhuizen van een woning met alleen maar een gaskachel naar een nieuw huis met een energielabel waar je ‘u’ tegen zegt. Wij gaan voor het eerst in 18 jaar een ‘warme’ winter tegemoet

– Frank en Ellen de Rond – kopers Vijverberg Zuid

Enthousiasme spat er vanaf als Ellen de Rond vertelt over haar nieuwe woning aan de Vijverberg. Samen met haar man Frank verruilt ze haar huis in hartje centrum voor een koopappartement aan de Waterleliestraat. “Kleiner en in een nieuwbouw huis wonen: dat was mijn grootste wens. Op een dag heb ik tegen mijn man gezegd: ‘We gaan nu weg!’. Ik ben online gaan googlen en de eerste hit was dit nieuwbouwproject aan de Vijverberg. Op het eerste gezicht dacht ik: waar ligt deze straat eigenlijk?” Het stel is een rondje gaan rijden in de wijk en in hun zoektocht naar rust en een kleinere woning verliefd geworden op dit project. “We waren te laat, véél te laat voor inschrijving, toch werden we een dag later gebeld dat mensen zich hadden teruggetrokken. Met een dosis geluk zijn wij het geworden! We gaan er in woongenot enorm op vooruit: we verhuizen van een woning met alleen maar een gaskachel naar een nieuw huis met een energielabel waar je ‘u’ tegen zegt. Wij gaan voor het eerst in 18 jaar een ‘warme’ winter tegemoet.”

Wij Maken De Wijk

Sinds 2012 werken Stadlander en de gemeente aan de verbetering van de leefbaarheid en de wijkeconomie van Gageldonk-West. Bouwpartner Lithos heeft dit omarmt en werkt sinds 2015 onder de noemer ‘Wij Maken De Wijk’ in Gageldonk. Arjen de Vries, sociaal projectleider van Lithos, licht toe: “Ik ben trots om na bijna acht jaar hier als team te staan en deze prachtige resultaten op te leveren. Waarbij deze bewoners op misschien wel het allermooiste moment in de wijk zijn gekomen. De wijk maakt een enorme groei door, met het nieuwe winkelcentrum en nieuw geloof in Gageldonk. Duurzaamheid is belangrijker dan ooit. En heb je een woning gekocht, dan heb je ook nog een gunstige hypotheekrente kunnen afsluiten. Dat geeft rust! We hebben de woningen in een tijd waarin goed vakmanschap en bouwmateriaal schaars zijn, eerder opgeleverd en ook dat zorgt voor tevredenheid.”

Ontwikkelingen in de wijk

Tijdens het opleverfeest wordt stilgestaan bij de oplevering van de eerste nieuwe woningen aan de Vijverberg-Zuid. In deze fase zijn 22 koopappartementen, 15 huurappartementen en 10 huur eengezinswoningen in de vrije sector gebouwd. Fase 2 is in aanbouw met nog eens 22 koopappartementen, 6 eengezinswoningen (vrije sector huur) en 12 levensloopbestendige woningen (sociale huur). Daarnaast komen de mooie ontwikkelingen in de nieuwe wijk ter sprake, waaronder het nieuwe winkelcentrum en het Huis van de Wijk. Eddy Rombouts van aannemer Van den Elshout & De Bont, dat de openbare ruimte vernieuwd, is aanwezig om bewoners te voorzien van tips om het groen in de buurt te verrijken. En is er oog voor duurzaamheid. Zo krijgt elke bewoner namens Stadlander een ‘duurzaam tasje’ uitgereikt met feestverlichting als symbool om het licht aan de Vijverberg letterlijk weer te laten branden als startpunt van deze nieuwbouwwijk.

Oog voor detail

Kadir Düzgün verhuist samen met zijn vrouw na 22 jaar van de Bergse Plaat naar deze nieuwe wijk. “De kinderen zijn uit huis en dus willen we kleiner en gelijkvloers wonen. Iets wat hier goed kan!” Kadir is tevreden over de manier van communicatie tijdens dit traject. “We zijn goed op de hoogte gesteld tijdens de bouw van dit project en dat geeft rust.” Het jonge stel Jorgos (28) en Dewi (26) is zichtbaar blij dat ze eindelijk is verhuisd naar een appartement. “Alles is nieuw en we kunnen het naar eigen smaak inrichten. We hebben gekozen voor een moderne stijl en zijn heel tevreden met het eindresultaat. We zijn vooral blij dat we hier in de buurt van familie en vrienden wonen, maar wel op ons eigen plekje.”

Tot slot spreekt de architect vol lof over het project: “Het was een fantastische kans om deze bouw te ontwerpen. Ik ben geïnspireerd geraakt door de bestaande woningen in de wijk en dat maakt dat het nu perfect bij elkaar past. Dit is een fijn project met oog voor detail.”

ZOEKEN OP NIEUWBOUWAANBOD

ZOEKEN OP EXPERTISE

KUNNEN WE JOU HELPEN?

2022-11-25T16:06:04+00:00
Ga naar de bovenkant