11|12|2013

Start bouw Comenius

Op woensdagmiddag 11 december heeft wethouder Dick van Sluis (Onderwijs) samen met een aantal leerlingen de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van het Comenius College aan de Lijstersingel in Capelle aan den IJssel.De gasten zijn welkom geheten om 14.15 uur, wat de mooie reeks 11/12/’13, 14.15 oplevert.

De nieuwbouw betreft een gebouw voor de Comenius Mavo en het Comenius Beroepsonderwijs. Beide nieuwe gebouwen worden door een leerbrug verbonden met de bestaande bouw van de havo, het atheneum en het tweetalig vwo (het Comenius Lyceum). De drie scholen krijgen elk hun eigen ingang, fietsenstalling, receptie, kluisjes, lokalen, conciërges en docententeam.

Begin 2015 gereed

Naar verwachting zullen de nieuwe gebouwen in het vroege voorjaar van 2015 in gebruik worden genomen. Het in duurzaamheid gespecialiseerde architectenbureau RAU uit Amsterdam ontwierp de nieuwbouw. Het Comenius College krijgt zodoende in 2015 een compleet nieuw aanzicht aan de Lijstersingel. De nieuwe sporthal is in september al officieel geopend.

Lithos bouw & ontwikkeling realiseert het project via haar deelneming Zenzo Maatschappelijk Vastgoed, alwaar alle maatschappelijke vastgoed projecten vanuit Lithos bouw & ontwikkeling in zijn ondergebracht.

ZOEKEN OP NIEUWBOUWAANBOD

ZOEKEN OP EXPERTISE

KUNNEN WE JOU HELPEN?

2018-10-30T10:47:51+00:00
Ga naar de bovenkant