05|04|2017

Schoorsteen in ere hersteld

Afgelopen week is de voormalige fabrieksschoorsteen in ere hersteld. De schoorsteen is in 1914 samen met de karakteristieke fabriekshal van Neerlandia gebouwd. Met 35 meter vormt de schoorsteen een markant element in de omgeving. “Met de realisatie van Neerlandia willen we dit industrieel erfgoed bewaren en geschikt maken voor een nieuwe doelgroep. Daarbij horen de karakteristieke elementen van de fabriek en zijn we blij dat de schoorsteen op de oude plek herplaatst kan worden”. Aldus Gert van Uffelen, directeur van Lithos bouw en ontwikkeling.

Onderdeel van de monumentale fabriek

De schoorsteen is een onderdeel van de monumentale fabriek van Draadindustrie “Neerlandia” en ligt vlakbij het Utrechtse centrum aan de draadnagelweg in de wijk Oud Hoograven. De ontwikkeling betreft een voormalig karakteristiek fabrieksgebouw waarvan geveldelen worden behouden, gecombineerd met hedendaagse architectuuruitingen en aangepaste materialisatie.

We zijn blij dat de schoorsteen op de oude plek herplaatst kan worden.

– GERT VAN UFFELEN, DIRECTEUR LITHOS BOUW & ONTWIKKELING

Het project

De eerste fase van dit project met 130 woningen en appartementen is reeds opgeleverd aan de bewoners. De tweede fase omvat 66 appartementen, een parkeergarage en horecaruimte. Het betreft met name 2-kamer appartementen met een woonoppervlakte van gemiddeld 50 m2 en een luxe uitrustingsniveau. De verhuur van de appartementen is erg snel gegaan er zijn nog slecht enkele beschikbaar, meer informatie: hureninneerlandia.nl.

De bouw is in handen van Lithos bouw & ontwikkeling. Lithos neemt naast de realisatie van de appartementen en horeca ook de aanleg van de openbare ruimte voor haar rekening. De oplevering zal naar schatting in het tweede kwartaal van dit jaar zijn.

ZOEKEN OP NIEUWBOUWAANBOD

ZOEKEN OP EXPERTISE

KUNNEN WE JOU HELPEN?

2018-11-01T12:48:30+00:00
Ga naar de bovenkant