08|02|2016

Samenwerking Lithos en Philadelphia

Eind januari 2016 hebben Lithos bouw & ontwikkeling en Stichting Philadelphia Zorg hun samenwerking bekrachtigd middels het ondertekenen van een overeenkomst inzake de realisatie van 28 appartementen voor mensen met een verstandelijke beperking en een Centrum voor Gezondheid in Waddinxveen.

Algemeen directeur Lithos Henk Poldermans en directeur huisvesting & facilitair Philadelphia Jos van Nieuwkoop zetten hiertoe hun handtekening. Het bestemmingsplan is in 2015 vastgesteld en met deze ondertekening is het streven om de bouw zo snel mogelijk te laten starten. Lithos bouw & ontwikkeling ontwikkelt het gebouw in samenwerking met Zenzo Maatschappelijk Vastgoed.

Het project

Het project wordt gerealiseerd op het terrein tegenover het gemeentehuis, tussen de Julianastraat, Kerkweg-Oost en het Raadhuisplein. Op de begane grond (ca. 1.000 m2) nemen een huisarts, een fysiotherapeut, een podoloog, een logopedist, een diëtist, een thuiszorgorganisatie en een apotheek hun intrek in het complex. In de 28 appartementen biedt Philadelphia beschermd wonen aan voor mensen met een verstandelijke beperking. Tevens worden woonkamers gerealiseerd waar de bewoners elkaar kunnen ontmoeten en wordt er gekeken naar de mogelijkheden om dagbesteding aan te bieden.

Een aantal kernwaarden die tot uitdrukking komen in het gevoel van het gebouw zijn veiligheid, rust, privacy en toegankelijkheid.

De huidige en toekomstige zorgondernemers van het Centrum voor Gezondheid worden bij de inrichting begeleid door het gerenommeerde binnenhuisatelier Tesserae. Een aantal kernwaarden die tot uitdrukking komen in het gevoel van het gebouw zijn veiligheid, rust, privacy en toegankelijkheid. Bij het ontwerp is zorgvuldig aandacht besteed aan zaken als vormgeving, materiaal- en kleurtoepassing, daglichttoetreding en verlichting.

Er is nog beperkt ruimte voor zorg en welzijn gerelateerde ondernemers die zich willen vestigen in het Centrum voor Gezondheid. Belangstellenden kunnen zich melden bij Lithos, Hans Jung, bereikbaar via 06-51780495.

ZOEKEN OP NIEUWBOUWAANBOD

ZOEKEN OP EXPERTISE

KUNNEN WE JOU HELPEN?

2018-10-24T10:09:11+00:00
Ga naar de bovenkant