20|04|2016

Oplevering seniorenwoningen en levensloopgeschikte sociale huurappartementen

Vanaf tweede week april is Lithos bouw & ontwikkeling uit Amersfoort gestart met de oplevering van de acht eenlaagse seniorenwoningen en de 21 levensloopgeschikte sociale huurappartementen aan de Mozartstraat in Elst. Opdrachtgever Vivare overhandigde de sleutels aan de tevreden nieuwe bewoners. Zij wilden graag kleiner wonen en kijken er naar uit om hun nieuwe woning te betrekken.

Alle woningen zijn nu opgeleverd, grotendeels zonder opleverpunten. Niet voor niets is Lithos door Bouwprestaties uitgeroepen tot tweede Beste Bouwer van Nederland én voor de derde maal op rij tot Beste Bouwer van de Provincie Utrecht! Net na de bouwvak vorig jaar ging de eerste schop de grond in en na slechts vier maanden bouwtijd werd begin december 2015 het hoogste punt gevierd. Ruim binnen de planning is de bouw nu afgerond.

EEN LEVENSLOOPGESCHIKT APPARTEMENT STELT MENSEN IN STAAT TOT OP HOGE LEEFTIJD ZELFSTANDIG TE BLIJVEN WONEN.

Het project Mozartstraat

De nieuwe levensloopgeschikte appartementen liggen aan de rand van Elst, direct tegenover zorgcentrum Tertzio. Bakers Architecten uit Utrecht ontwierp in opdracht van woningcorporatie Vivare het gebouw. In opdracht van Vivare heeft Lithos bouw & ontwikkeling uit Amersfoort de bouw uitgevoerd als ‘turn key project’. Het ontwerp met deels twee en deels drie verdiepingen hoog en veel strak metselwerk oogstte veel lof van de welstandscommissie.

Levensloopgeschikt en maatschappelijke integratie

De appartementen zijn geschikt voor jonge én oudere mensen voor wie onbeperkte toegankelijkheid en ergonomie belangrijk is. Een levensloopgeschikt appartement stelt mensen in staat tot op hoge leeftijd zelfstandig te blijven wonen. Ook bevordert het de maatschappelijke integratie van mensen met een beperking. Denk alleen al aan bezoekbaarheid van woningen voor mensen met een handicap.

ZOEKEN OP NIEUWBOUWAANBOD

ZOEKEN OP EXPERTISE

KUNNEN WE JOU HELPEN?

2018-10-25T09:18:30+00:00
Ga naar de bovenkant