14|01|2014

Oplevering Neerlandia

Op de plek van de voormalige draadnagelfabriek Neerlandia wordt een nieuwe woonwijk gerealiseerd. Afgelopen vrijdag, 8 juli jl., gaven wethouder Paulus Jansen, Edgar Berger (Altera Vastgoed) en Henk Poldermans (Lithos bouw & ontwikkeling het startsein van de tweede en laatste fase. De eerste fase van 130 woningen en appartementen is reeds opgeleverd aan de bewoners.

De tweede fase

De tweede fase omvat 66 appartementen, een parkeergarage en horecaruimte in het project Neerlandia in Utrecht. Deze binnenstedelijke herontwikkelingslocatie ligt vlakbij het Utrechtse centrum aan de Draadnagelweg in de wijk Oud Hoograven. De ontwikkeling betreft een voormalig karakteristiek fabrieksgebouw waarvan geveldelen worden behouden, gecombineerd met hedendaagse architectuuruitingen en aangepaste materialisatie. De voormalige fabrieksschoorsteen wordt in ere hersteld als markant element in de omgeving.

De voormalige fabrieksschoorsteen wordt in ere hersteld als markant element in de omgeving.

Dé appartementen

Altera heeft alle 66 appartementen in belegging. Het betreft met name 2-kamer appartementen met een woonoppervlakte van gemiddeld 50 m2 en een luxe uitrustingsniveau. Het appartementengebouw is energiezuinig en wordt uitgerust met zonnepanelen, zodat de servicekosten laag kunnen worden gehouden. Altera richt zich met deze aankoop op de jonge professionals die vanwege de uitstekende arbeidsmarkt en ligging van Utrecht in de stad willen blijven wonen. Altera neemt ook de horecaruimte van ruim 300 m2 in belegging en start op korte termijn met de werving van een geschikte exploitant. De horecaruimte is voorzien van een royaal en zonnig terras aan het Merwedekanaal.

ZOEKEN OP NIEUWBOUWAANBOD

ZOEKEN OP EXPERTISE

KUNNEN WE JOU HELPEN?

2018-11-05T11:12:12+00:00
Ga naar de bovenkant