19|06|2018

OPLEVERING ENERGIENEUTRAAL GEMEENTEHUIS IN ‘HUIS VAN LEUSDEN’ IS EEN FEIT

Afgelopen vrijdag 15 juni is het nieuwe gemeentehuis in Leusden officieel casco opgeleverd. Wethouder Erik van Beurden ontving uit handen van Paul Dijkman van Lithos en Michiel Wijnen van ontwikkelaar Zenzo maatschappelijk vastgoed, de sleutels van dit gebouw dat het Energielabel A++++ kreeg. De hoogst mogelijke score. Hiermee heeft het ‘Huis van Leusden’ weer een primeur te pakken: een energieneutraal gemeentehuis!

We geven met dit gebouw het goede voorbeeld. Het nieuwe gemeentehuis ademt duurzaamheid, transparantie en verbinding uit. Het nieuwe gebouw is een duurzame verrijking voor Leusden en zorgt voor impuls van het centrum.

– ERIK VAN BEURDEN, WETHOUDER GEMEENTE LEUSDEN

Het goede voorbeeld

We geven met dit gebouw het goede voorbeeld. Het nieuwe gemeentehuis ademt duurzaamheid, transparantie en verbinding uit. Het nieuwe gebouw is een duurzame verrijking voor Leusden en zorgt voor impuls van het centrum. Transparant zijn we bijvoorbeeld over het energieverbruik van het gemeentehuis. In de publiekshal hangt straks een tv-scherm waarop iedereen het verloop van opgewekte en verbruikte energie kan volgen. Het gebouw is klaar voor de toekomst.” – Wethouder Erik van Beurden.

Huis van Leusden

Midden in Leusden, aan ’t Erf, komt straks het Huis van Leusden te staan. Het Huis van Leusden verrijst op de plek waar 33 jaar het gemeentehuis stond. Michiel Wijnen van Zenzo: “We combineren hier werken, zorg en ontmoeting onder één dak. Dit nieuwe huis is voor iedereen en geeft ruimte aan een gemeentehuis, een werkcafé, kantoren voor maatschappelijke organisaties Stichting Voila en Larikslaan 2, 34 koopappartementen en 29 zorg(huur)appartementen voor mensen met een verstandelijke beperking voor Woningstichting Leusden en Zorgstichting Abrona.”

We combineren hier werken, zorg en ontmoeting onder één dak.

– MICHIEL WIJNEN, DIRECTEUR ZENZO MAATSCHAPPELIJK VASTGOED

Super zuinig

De gemeente Leusden bouwt energieneutraal en circulair aan een duurzame toekomst. Energieneutraal wil zeggen dat het nieuwe gemeentehuis super zuinig is: het wekt net zoveel energie op, als dat het verbruikt. “Het gebouw geeft op het hoogste niveau invulling aan deze duurzame bouwambitie van de gemeente,” vertelt Paul Dijkman van Lithos bouw en ontwikkeling. “Een paar voorbeelden: de gemeente haalt het grootste deel van haar elektriciteit uit zonnepanelen. De voormalige kelder onder het gemeentehuis wordt hergebruikt als kelder voor de bergingen en als parkeerruimte. Ook wordt gebruik gemaakt van een duurzaam energiebron (WKO). We hebben het gemeentehuis nu formeel casco opgeleverd aan de gemeente. Zij kunnen nu verder met de inrichting.”

Het gebouw geeft op het hoogste niveau invulling aan deze duurzame bouwambitie van de gemeente.

– PAUL DIJKMAN, TECHNISCH DIRECTEUR LITHOS

Open voor publiek

De daadwerkelijke ingebruikname van het nieuwe gemeentehuis is naar verwachting na de zomer. Dan opent het gemeentehuis haar deuren voor het publiek. Intussen wordt verder gebouwd aan de (zorg)appartementen, die naar verwachting vanaf dit najaar worden opgeleverd.

Foto projectteam, vlnr: Dirk Bruinsma (adviseur gemeente), Erik van Beurden (wethouder gemeente Leusden), Michiel Wijnen (Zenzo), Peter van der Heijden (projectleider gemeente).

ZOEKEN OP NIEUWBOUWAANBOD

ZOEKEN OP EXPERTISE

KUNNEN WE JOU HELPEN?

2018-11-27T13:09:36+00:00
Ga naar de bovenkant