22|06|2016

Open dag IKC groot succes

In augustus 2016 gaat het IKC in Ulft (Stichting Essentius) open, maar op 21 juni 2016 kon men alvast een kijkje nemen in dit bijzondere gebouw! En daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. Ruim 90 mensen waren aanwezig tijdens deze middag.

Deze dag bood de mogelijkheid het gebouw te bekijken en beleven, kennis te nemen van de wijze waarop het is aanbesteed en wordt geëxploiteerd én te praten met partijen die bij de totstandkoming betrokken zijn geweest. Ook keken we vooruit. Hoe bijzonder is het project? Wat valt hier te leren voor vergelijkbare projecten in de toekomst?

EEN VOLLEDIG ENERGIENEUTRALE SCHOOL.

IKC in het kort

IKC Ulft – Bron: Zenzo MVHet gebouw is snel en eenvoudig aan te passen en uit te breiden.
– De installatie is gericht op een maximaal Fris Binnenklimaat en laag energiegebruik (het BAOPT systeem).
– Met eigen opwekking is IKC Ulft een volledig energieneutrale school.
– Het is/wordt gerealiseerd binnen de beschikbare investerings- en exploitatiebudgetten.
– Het onderhoud en de energierekening zijn voor 25 jaar gegarandeerd (geen financiële risico’s voor Essentius).
– Stichting Essentius kan zich de komende 25 jaar volledig richten op haar onderwijsproces en integraal kindconcept. Alles met betrekking tot het gebouw wordt door de aanbieder geregeld vanuit de principes van Total Cost of Ownership en Gunnen op Waarde.

Tijdens het programma interviewde Ingrid de Moel kort een aantal betrokkenen. Daarna konden alle aanwezigen het gebouw bezichtigen en dieper met betrokkenen en elkaar in gesprek over zaken waarover ze meer wilden weten.

ZOEKEN OP NIEUWBOUWAANBOD

ZOEKEN OP EXPERTISE

KUNNEN WE JOU HELPEN?

2018-10-26T13:30:32+00:00
Ga naar de bovenkant