04|03|2016

Officiële opening Hart van Vathorst

In maart van dit jaar werden de deuren van Hart van Vathorst al geopend voor haar gebruikers, afgelopen vrijdag 30 september vierde Vathorst feest. Burgemeester Lucas Bolsius opende Hart van Vathorst officieel met een druk op de knop, omringd door bewoners, betrokkenen en aanwezig publiek.

Na het formele deel was de hele wijk van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen in Hart van Vathorst en de belangstelling was overweldigend. Maar liefst 1500 mensen bezochten Hart van Vathorst en namen deel aan een uitgebreid activiteitenprogramma. Men kon ambachtelijk gemaakte lekkernijen proeven uit de keuken, een karikatuurtekening laten maken of een kijkje nemen in de kerk. Er was muziek, een rolstoelexperience en zelfs een megagroot opblaasbaar brein waarin alles werd uitgelegd over de werking van onze hersenen. Ook kinderen konden zich goed vermaken. Van een springkussen, een ballonkunstenaar, een schilderij maken tot je haar laten vlechten en een mini bouwdorp.

Uniek samenwerkingsverband

Hart van Vathorst is een uniek samenwerkingsverband tussen twee zorginstellingen, een kerk en een kindercentrum. Door elkaar te versterken en optimaal samen te werken, is een fijne plek ontstaan waar Leven, Groeien, Geloven en Ontmoeten centraal staan. Midden in het hart van het pand zit een sfeervolle horecagelegenheid met een uitgebreide koffie- en lunchkaart. De centrale ligging, leuke kinderhoek en het winkeltje met hippe en handgemaakte spullen maken de plek een mooie aanvulling op de wijk.

Door elkaar te versterken en optimaal samen te werken, is een fijne plek ontstaan waar Leven, Groeien, Geloven en Ontmoeten centraal staan.

Wonen, spelen, werken en kerken

Wat Hart van Vathorst uniek maakt, is de manier waarop gezonde mensen, zieke mensen, mensen met een beperking, ouderen, (jong)volwassenen, gezinnen en kinderen in alle leeftijden wonen, werken, spelen en kerken in Hart van Vathorst. Het gaat daarmee (veel) verder dan een samenwerking tussen verschillende partijen en zorginstellingen. Het gaat om het volledig participeren in de samenleving en onderdeel zijn van buurt en wijk, waarbij vrijwilligerswerk een belangrijke rol speelt. Hierdoor vervult Hart van Vathorst een unieke maatschappelijke rol.

Onderdeel van de wijk

De bewoners van Hart van Vathorst hebben met hun nieuwe onderkomen een centrale plek gekregen waarbij ze onderdeel uitmaken van de wijk. Zelf je boodschappen doen, naar het werk gaan of er op uit kunnen geeft hen een plek midden in de samenleving. De bijdrage van vrijwilligers is hierbij van groot belang.
Hart van Vathorst is mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van o.a. Fonds VSB en Fonds NutsOhra.

ZOEKEN OP NIEUWBOUWAANBOD

ZOEKEN OP EXPERTISE

KUNNEN WE JOU HELPEN?

2018-11-05T12:54:40+00:00
Ga naar de bovenkant