20|09|2018

Nieuwe afspraken maken woningbouw Kernhem verder mogelijk

Een blijvende groene inrichting, meer speelplekken voor jongeren en de realisatie van tientallen sociale koopwoningen. Dat zijn de grootste veranderingen die zichtbaar worden in de komende ontwikkelingen van de wijk Kernhem. Met nieuwe afspraken tussen de gemeente en vier projectontwikkelaars wordt de bouw van ruim 1000 woningen in het westelijk deel verder mogelijk gemaakt.

SAMEN MET DE ONTWIKKELAARS WERKEN WE HARD AAN DE DOORONTWIKKELING VAN KERNHEM. HET RESULTAAT MAG ER ZIJN. KERNHEM GROEIT DOOR EN DAT IS GOED VOOR EDE.

– PETER DE PATER, WETHOUDER GEMEENTE EDE

Ontwikkeling en planning

De komende jaren worden aan de westzijde van Kernhem 1.000 woningen gebouwd, als toevoeging op de 600 woningen die er nu al staan. Ontwikkelaars Lithos, RoTij, Koopmans en VanWonen & Van Campen nemen in samenwerking met de gemeente de ontwikkeling op zich. De eerdere samenwerkingsafspraken waren zo’n tien jaar oud.

Naar verwachting start de bouw van de eerste woningen in Kernhem B-West eind van dit jaar. De verkoop van de eerste woningen aan de westkant van Kernhem B-west is in volle gang. Er zijn nog maar een paar woningen beschikbaar. Inmiddels is de ontwikkeling van de laatste woningen in Kernhem B-oost opgestart. Kernhem is een groene wijk. De wijk ligt vlakbij de A30 en het centrum van Ede ligt op fietsafstand. Met het nieuwe winkelcentrum groeit Kernhem uit tot een volwaardige woonwijk..

Divers woonaanbod

Op verschillende plekken in de Kernhem, is Lithos al aan de slag met het ontwikkelen, bouwen en/of verkoop van woningen. Dat alle woningen energieneutraal gebouwd worden, is niks nieuws onder de zon. Wel dat gemeente Kernhem, Lithos weer als partner heeft gekozen voor de ontwikkeling en bouw van 230 nieuwe woningen in Kernhem B-West.

HET DIVERSE WOONAANBOD BESTAAT UIT VRIJE SECTOR HUUR-, KOOP-, SOCIALE KOOP- EN MIDDELDURE HUURWONINGEN. OOK BEGELEIDEN WE DE VERKOOP VAN DE KOOPWONINGEN. EDE GROEIT DOOR!
– JARNO VAN DE KRUISWEG, ONTWIKKELAAR LITHOS

V.l.n.r.: Henk Poldermans (Lithos), Martin Companje (Roosdom Tijhuis), wethouder Peter de Pater, Mireilla Jeurnink (VanWonen), Hans Smit (Koopmans), Edo van Campen (Van Campen).

ZOEKEN OP NIEUWBOUWAANBOD

ZOEKEN OP EXPERTISE

KUNNEN WE JOU HELPEN?

2018-11-26T15:37:33+00:00
Ga naar de bovenkant