22|08|2017

Nedervecht goed voor leefbaarheid

Begin van de zomer was het feest voor de toekomstige bewoners van de wijk Nedervecht in Nederhorst den Berg. Na drie maanden intensief bouwen, bereikten we het hoogste punt in deze fase. Een mooie mijlpaal die bewoners samen met Lithos en de wethouder vierden. Wethouder B.R. van Henten-Meijer hees samen met één van de toekomstige bewoners de vlag.

Wethouder B.R. van Henten-Meijer: “Toen ik in 2008 wethouder werd, waren we al bezig met de ontwikkeling van dit plan. Het is altijd al de wens geweest om op deze plek te bouwen. Het bijzondere aan dit project is de variëteit aan woningen. Van appartementen en rijwoningen koop en huur tot vrije kavels. Zo kan iedereen binnen Nederhorst den Berg doorgroeien naar een nieuwe woning.

MET DIT PLAN KOMT ER ZO VOOR IEDEREEN EEN DROOM UIT EN DAT IS HET MOOIE VAN DIT SOORT MOMENTEN.

– B.R. VAN HENTEN-MEIJER, WETHOUDER NEDERHORST DEN BERG

Een levendig dorp

Als gemeente moet je bouwen om een dorp levendig te houden. Toen we allemaal met een glas champagne in de hand stonden, vroeg ik de toekomstige bewoners wie er binnen het dorp verhuist. Ongeveer 50% van de mensen stak de hand op. Dat word ik blij van. Voor mij het bewijs dat Nederhorst den Berg voor iedereen een geschikte woning te bieden heeft. Met dit plan komt er zo voor iedereen een droom uit en dat is het mooie van dit soort momenten.

De locatie waar Lithos nu aan het bouwt is, is uniek. Een mooie plek aan de rand van de Vecht. Midden in de natuur en dicht bij de grote steden. Voor ons als gemeente is het aantal woningen ook uniek. Straks wanneer ook de laatste fase klaar is, staan er 180 woningen, waarvan Lithos er 110 heeft gebouwd.

ALLEEN DOOR EEN GOEDE SAMENWERKING KOMT ZO’N PLAN TOT STAND. JE HEBT ELKAAR NODIG.

– B.R. VAN HENTEN-MEIJER, WETHOUDER NEDERHORST DEN BERG

Samenwerking met Lithos

De lijntjes met Lithos zijn kort, we weten elkaar goed te vinden. Alleen door een goede samenwerking komt zo’n plan tot stand. Je hebt elkaar nodig. Zo wordt het project uiteindelijk alleen nog maar mooier en dat is waar we het voor doen.”

Vrije kavels

In dit plan zitten 25 vrije kavels. De eerste woningen worden al gebouwd. Maar er zijn nog twee kavels te koop. Heeft u interesse? Neem dan contact op met Erik Blok, projectleider gemeente Wijdemeren, telefoon (035) 655 94 21, e-mail: vrijekavelsnedervecht@wijdemeren.nl.

ZOEKEN OP NIEUWBOUWAANBOD

ZOEKEN OP EXPERTISE

KUNNEN WE JOU HELPEN?

2018-11-05T13:26:56+00:00
Ga naar de bovenkant