21|03|2013

Kinderen bezoeken bouwplaats

Een dag naar school is niet altijd feest. Maar het werd 19 maart 2013 voor de leerlingen van groep 7 van basisschool Da Costa School in Hoograven helemaal leuk toen ze een bezoek brachten aan de bouwlocatie van het project Neerlandia in Utrecht. Daar wachtten de bouwvakkers van Lithos bouw & ontwikkeling op de kinderen om samen met hen een kijkje te nemen op de bouw. Ook de heer Sprangers van de Historische Kring van Hoograven heeft verteld over de geschiedenis van Neerlandia.

De kinderen vonden het erg leuk om van dichtbij alles te zien en te horen. Ze waren enthousiast en ze hebben het ongelooflijk naar hun zin gehad!

Uniek stukje geschiedenis

Neerlandia is de plek van een uniek stukje Utrechtse geschiedenis en dat wilde de docent graag laten zien aan de kinderen. N.V. Draadindustrie Neerlandia in Hoograven was aan het begin van de vorige eeuw een van de vele fabrieken in de stad. In de historische bedrijfshal veranderde ijzerdraad in prikkeldraad, gaas en ‘draadnagels’ – maar je mag ook spijkers zeggen. Die worden er al lang niet meer gemaakt, ook al staat de fabriek er nog. Het gebouw maakt de historie tastbaar. Met de bouw van het gelijknamige nieuwbouwproject krijgt Neerlandia weer een nieuwe toekomst en wordt het gebouw gedeeltelijk weer in de oude luister hersteld. Het project wordt gerealiseerd door Lithos tot 130 woningen, waarbij de karakterologische waarde van het terrein behouden blijft.

ZOEKEN OP NIEUWBOUWAANBOD

ZOEKEN OP EXPERTISE

KUNNEN WE JOU HELPEN?

2018-11-05T11:21:17+00:00
Ga naar de bovenkant