19|07|2023

Woonstede en Lithos bouwen samen verder aan 73 betaalbare huurwoningen in Ede Kernhem

Woensdag 19 juli zijn de overeenkomsten getekend tussen Woonstede en Lithos voor verschillende projecten in Ede Kernhem. Op de plek waar straks 73 nieuwe woningen zullen verrijzen, zetten Marco de Wilde, bestuurder van Woonstede en Henk Poldermans en Tonny Gerritsen namens Lithos de handtekeningen.

Belangrijke bijdrage aan de ambitie van Woonstede om per werkdag één woning op te leveren om aan de woningopgave te voldoen

Onderdeel van een lange samenwerking
De eerste overeenkomst waar het glas op werd geheven betreft de bouw van 43 sociale huurwoningen in het project Waterzoom: Lithos bouwt hier 38 beneden- bovenwoningen en 5 rijwoningen voor Woonstede. Daarnaast is er een overeenkomst getekend voor een markant gebouw met daarin 30 huur appartementen. Beide projecten worden gerealiseerd op het schiereiland in de nieuwe woonwijk Kernhem op bijzondere plekken direct aan het water. De ondertekening markeert de jarenlange succesvolle samenwerking tussen Woonstede en Lithos in de gemeente Ede, waarbij al verschillende projecten zijn opgeleverd.

Op de foto vlnr: Henk Poldermans, Marco de Wilde en Tonny Gerritsen

Duurzaam en natuurinclusief
Met de realisatie van deze 73 betaalbare huurwoningen wordt opnieuw een belangrijke bijdrage geleverd aan de ambitie van Woonstede om per werkdag één woning op te leveren om aan de woonopgave te voldoen. De nieuwe woningen zijn uiterst duurzaam en worden allemaal aangesloten op de groene stadsverwarming van Warmtebedrijf Ede. Natuurinclusiviteit vormt een belangrijk thema bij de bouw van de woningen: nestkasten voor de huismus en de gierzwaluw sieren op diverse plaatsen aan de gevels en de woningen worden allen voorzien van vleermuisvriendelijke verlichting.

Diversiteit in de groene, waterrijke wijk
De unieke ligging aan de grote waterpartij en de groene scheg maakt de projecten uniek voor Kernhem. De beneden- bovenwoningen zijn bestemd voor 1- of 2 persoons huishoudens en worden aangeboden in de sociale huursector. Samen met de rijwoningen vormen ze een waardevolle aanvulling op het woningaanbod in de wijk. Het appartementengebouw met 30 huurwoningen telt vijf woonlagen en staat als toekomstig belangrijk herkenningspunt in de wijk Kernhem op de kop van het schiereiland. Met twee of drie slaapkamers vormen ze een ideale woonplek voor jong en oud.

Naar verwachting start Lithos eind 2023 met de bouw.

ZOEKEN OP NIEUWBOUWAANBOD

ZOEKEN OP EXPERTISE

KUNNEN WE JOU HELPEN?

2023-07-20T07:31:58+00:00
Ga naar de bovenkant