29|05|2018

IKC ‘De Oersprong’: twee jaar later

Mooie publicatie uit Schooldomein 5 – mei 2018

Mooi verhaal over de ervaringen na 2 jaar ingebruikname van het Integraal Kindcentrum (IKC) De Oersprong in Ulft. Projectleider John Freriks van Stichting Essentius, directeur Hans Epping van IKC en directeur Harry Vedder van M3V Advies, delen hun ervaringen over samenwerking en hoe het is gelukt een energieneutraal en eenvoudig aanpasbaar gebouw te realiseren.

Lees hier het hele verhaal in Schooldomein

Samenwerking

IKC was de eerste school waar een innovatieve vorm van aanbesteden met een 25-jarig contract voor exploitatie, energie en onderhoud wordt toegepast. De bouw was destijds ontwerp en realisatie was in handen van Zenzo Maatschappelijk Vastgoed in samenwerking met Lithos bouw en ontwikkeling. Tevens gedurende 25 jaar de verzorging van het onderhoud en de energielevering. Zenzo garandeert dat het gebouw minimaal 25 jaar binnen de Rijksvergoedingen exploiteerbaar is. Sturen op exploitatiekosten in plaats van op de initiële investering, evenals op een ontwerp en bouwwijze waardoor het gebouw later eenvoudig uit te breiden is, is dé oplossing om dromen over goed onderwijs om te zetten in realiteit voor de leerlingen en betaalbaarheid voor het schoolbestuur.

WE WILDEN EEN ENERGIENEUTRAAL EN EENVOUDIG AANPASBAAR GEBOUW REALISEREN DAT MINIMAAL 25 JAAR BINNEN DE RIJKSVERGOEDINGEN EXPLOITEERBAAR IS.

– HANS EPPING, DIRECTEUR IKC

ZOEKEN OP NIEUWBOUWAANBOD

ZOEKEN OP EXPERTISE

KUNNEN WE JOU HELPEN?

2018-10-26T12:13:18+00:00
Ga naar de bovenkant