31|05|2018

Dakpan met persoonlijke boodschap bij hoogste punt Idylle – nijkerk

Na bijna zes maanden bouwen werd vorige week – in aanwezigheid van alle kopers en huurders – het hoogste punt gevierd in project Idylle in Doornsteeg, Nijkerk. Een belangrijke mijlpaal die met alle betrokkenen enthousiast is gevierd. De vlaggen werden gehesen en symbolisch legde de toekomstige bewoners samen een dakpan op hun nieuwe huis. Aan de binnenkant van de dakpan hadden de bewoners eerder die dag een persoonlijke boodschap geschreven. Naar verwachting zijn de woningen eind 2018 klaar zodat de nieuwe bewoners hun intrek in kunnen nemen.

In project Idylle wordt gebouwd aan 23 koopwoningen en 10 huurwoningen (6 starters-woningen en 4 levensloopbestendige woningen) voor de Woning Stichting Nijkerk. Lithos is verantwoordelijk voor de bouw en ontwikkeling. “We hebben mooie reacties mogen ontvangen. De toekomstige bewoners zijn enthousiast over hun nieuwe, energiezuinige huis en de nieuwe woonomgeving. Daar zijn we trots op. Het is gelukt samen met het ontwerpteam, een mooie mix van duurzame woningen te ontwikkelen. Hiermee leveren we op lokaal niveau een bijdrage aan de energietransitie van Nederland naar een CO2-arme energiehuishouding. In het Idylle heeft vooral de gebruiker hier straks baat bij, namelijk een lagere energierekening en een comfortabele woning. Verder is Idylle ook aantrekkelijk voor mensen buiten Nijkerk. De woningen in Idylle zijn verkocht of verhuurd aan mensen uit Nijkerk (50%) en buiten Nijkerk.” aldus Jarno van de Kruisweg– ontwikkelaar bij Lithos.

We leveren op lokaal niveau een bijdrage aan de energietransitie van Nederland naar een CO2-arme energiehuishouding. In het Idylle heeft vooral bewoners hier straks baat bij, namelijk een lagere energierekening en een comfortabele woning.

– JARNO VAN DE KRUISWEG – ONTWIKKELAAR BIJ LITHOS

Doornsteeg: een energiezuinige woonwijk

Project Idylle is onderdeel van de nieuwe woonwijk Doornsteeg fase 1, de eerste energiezuinige wijk in Nijkerk. Het plan voor de nieuwe wijk ontstond in 2008. Het plan doorstond de kredietcrisis en wordt nu gerealiseerd. Wat begon als een lege vlakte, nu is Doornsteeg volop in aanbouw en nadert de afronding van fase 1. Verder komen in Doornsteeg naast nieuwe woningen onder meer een nieuwe school, veel groen en wordt gestart met de aanleg van een nieuwe fietstunnel.

ZOEKEN OP NIEUWBOUWAANBOD

ZOEKEN OP EXPERTISE

KUNNEN WE JOU HELPEN?

2018-10-25T13:37:43+00:00
Ga naar de bovenkant