25|10|2018

Huis van Leusden volledige opgeleverd met burenbankjes

Huis van Leusden is volledig opgeleverd. Afgelopen vrijdag 18 oktober leverden Zenzo Maatschappelijk Vastgoed en Lithos bouw & ontwikkeling, de laatste fase op van 29 zorg(huur)woningen. Deze zorgwoningen zijn gebouwd voor mensen met een verstandelijke beperking voor Woningstichting Leusden en zorgstichting Abrona. Met deze laatste overdracht is na anderhalf jaar de bouw van het nieuwe centrumgebouw helemaal gereed en is het klaar voor haar nieuwe bewoners, zorgverleners, werknemers, bezoekers en vrijwilligers. Een nieuw Huis voor heel Leusden.

Burenbankjes
De finale oplevering werd gevierd met de overdracht van twee burenbankjes voor Woningstichting Leusden en het bestuur van de Vereniging van Eigenaren koopwoningen. Michiel Wijnen van Zenzo Maatschappelijk Vastgoed: “We zagen een oproep voor een bankje in de Abrona nieuwsbrief. Als blijk van dank voor de mooie samenwerking hebben we daar twee bankjes van gemaakt. In heel Huis van Leusden zijn er verschillende plekken waar mensen samen komen, zorgen voor elkaar en wonen. Nu staan er in de hallen van de twee woongebouwen ook bankjes waarop je je buren kunt ontmoeten.”

In heel Huis van Leusden zijn er verschillende plekken waar mensen samen komen, zorgen voor elkaar en wonen. Nu staan er in de hallen van de twee woongebouwen ook bankjes waarop je je buren kunt ontmoeten.

– Michiel Wijnen Directeur Zenzo Maatschappelijk Vastgoed

Huis voor heel Leusden
De gemeente Leusden wil de dorpskern nieuw leven inblazen met de bouw van dit nieuwe multifunctionele centrumgebouw op de locatie van het oude gemeentehuis. Michiel Wijnen vervolgt: “We combineren hier werken, zorg en ontmoeting onder een dak. Huis van Leusden herbergt een nieuw (energieneutraal) gemeentehuis en biedt onderdak aan maatschappelijke organisaties op het gebied van onderwijs en vrijwilligerswerk. Naast de zorgwoningen is er ook plaats voor 34 koopappartementen, horeca en een eet/werkcafé. In het Huis van Leusden worden verder de kantoren gehuisvest van onderwijsorganisatie Stichting Voilà, Futurum en Lariks, het maatschappelijk informatiecentrum en steunpunt voor vrijwilligerswerk in Leusden. Dit nieuwe huis is voor iedereen.”

Oplevering in fasen
De oplevering van de bouw geschiedde in fasen. Paul Dijkman van Lithos bouw en ontwikkeling hierover: “Het gemeentehuis hebben we in mei casco opgeleverd. Een andere partij verzorgde de afbouw, die nu ook gereed is. De koopappartementen en zorgwoningen, wat in feite allemaal aparte bouwprojectjes zijn, hebben we per bouwlaag van boven naar beneden opgeleverd. Ook de binnentuin is ingericht en opgeleverd aan de Vereniging van Eigenaren van de appartementen. Trots zijn we ook op gemeentehuis, dat één van de eerste energieneutrale gemeentehuizen in Nederland is. Nu gaat de gemeente verder aan de slag met het buitenterrein en dan heeft Leusden er een fraai, duurzaam gebouwd centrumgebouw bij. De zorgwoningen zijn voor de bewoners van Abrona. Zij kunnen zich, net als de kopers van de koopappartementen, nu gaan voorbereiden op de verhuizing naar hun nieuwe thuis.”

De koopappartementen en zorgwoningen, wat in feite allemaal aparte bouwprojectjes zijn, hebben we per bouwlaag van boven naar beneden opgeleverd. Ook de binnentuin is ingericht en opgeleverd aan de VvE van de appartementen. De zorgwoningen zijn voor de bewoners van Abrona. Zij kunnen zich, net als de kopers van de koopappartementen, nu gaan voorbereiden op de verhuizing naar hun nieuwe thuis.

– Paul Dijkman, Technisch directeur Lithos

ZOEKEN OP NIEUWBOUWAANBOD

ZOEKEN OP EXPERTISE

KUNNEN WE JOU HELPEN?

2018-11-16T22:23:45+00:00
Ga naar de bovenkant