14|01|2015

Hoogste punt voor Binnenbos

Na een jaar bouwtijd, is op dinsdag 13 januari 2015 het hoogste punt van de bouw van het Binnenbos in Zeist bereikt. Onder het genot van een hapje en een drankje werd in het bijzijn van de projectbetrokkenen en de toekomstige huurders de bouwplaats bekeken en was er voor de bouwplaatsmedewerkers het traditiegetrouwe pannenbier. Lithos bouw & ontwikkeling bouwt Binnenbos. Volgens planning is Binnenbos in de zomer 2015 klaar voor gebruik.

Binnenbos levendige spil in Zeist-Oost

Het Binnenbos is straks dé ontmoetingsplek voor alle wijkbewoners van Zeist-Oost. Het gebouw biedt onderdak aan een wijkservicepunt, drie huisartsen, een apotheek, twee fysiotherapiepraktijken, Mensendieck en een muziekschool. Leerlingen van het Christelijk College Zeist kunnen er een vak leren, cliënten van Abrona werken er. De sportzalen zijn er voor de scholen en na schooltijd voor de wijk en verenigingen. Het eetcafé nodigt uit voor een lekkere cappuccino, bier en bitterballen, een hapje eten en gezelligheid. Alle wijkbewoners vinden er zaalruimte voor hun gezamenlijke hobby’s en activiteiten. In de woningen op de eerste en tweede etage van Binnenbos krijgen 42 cliënten van Abrona hun thuis.

Het Binnenbos is straks dé ontmoetingsplek voor alle wijkbewoners van Zeist-Oost.

Binnenbos

De naam Binnenbos is bedacht door een groep direct betrokkenen, waaronder bewoners. De groep vindt de naam gastvrij, vriendelijk en helemaal passend bij de plek en de uitstraling van het gebouw. Bovendien was dit vroeger ook de naam van dit deel van dit deel van het bos in Zeist-Oost.

Wijkvernieuwing Kerckebosch Zeist

Kerckebosch wordt de komende jaren vernieuwd. De gemeente Zeist en woningcorporatie Seyster Veste werken samen aan het levensloopgeschikt maken van deze wijk. Nieuwe of verbeterde voorzieningen komen in een bosrijke wijk waarin 800 – 1000 nieuwe woningen in verschillende prijsklassen en types worden ontwikkeld, waaronder ten minste 45 prachtige vrije kavels. Voor de uitvoering van de plannen richtten de gemeente en Seyster Veste de Wijkontwikkelingsmaatschappij Kerckebosch B.V. (WOM Kerckebosch B.V.) op.

ZOEKEN OP NIEUWBOUWAANBOD

ZOEKEN OP EXPERTISE

KUNNEN WE JOU HELPEN?

2018-11-05T14:18:52+00:00
Ga naar de bovenkant