09|12|2015

Hoogste punt bereikt bouw sociale huurappartementen Elst

Na slechts vier maanden bouwtijd, is vandaag, woensdag 9 december 2015, aan de Mozartstraat (Elst) de vlag gehesen: het hoogste punt van de bouw van de 21 levensloopgeschikte sociale huurappartementen werd bereikt. Om dit te vieren werden alle bouwplaatsmedewerkers getrakteerd op een winterbuffet. Naar verwachting nemen rond april 2016 de nieuwe bewoners hun intrek.

Het project

De nieuwe levensloopgeschikte appartementen liggen aan de rand van Elst, direct tegenover zorgcentrum Tertzio. Bakers Architecten uit Utrecht ontwierp in opdracht van woningcorporatie Vivare het gebouw. Lithos bouw & ontwikkeling uit Amersfoort voert de bouw als ‘turn key project’ uit. Het ontwerp met deels twee en deels drie verdiepingen hoog en veel strak metselwerk oogstte veel lof van de welstandscommissie.

EEN LEVENSLOOPGESCHIKT APPARTEMENT STELT MENSEN IN STAAT TOT OP HOGE LEEFTIJD ZELFSTANDIG TE BLIJVEN WONEN.

Levensloopgeschikt en maatschappelijke integratie

De appartementen zijn geschikt voor jonge én oudere mensen voor wie onbeperkte toegankelijkheid en ergonomie belangrijk is. Een levensloopgeschikt appartement stelt mensen in staat tot op hoge leeftijd zelfstandig te blijven wonen. Ook bevordert het de maatschappelijke integratie van mensen met een beperking. Denk alleen al aan bezoekbaarheid van woningen voor mensen met een handicap.

ZOEKEN OP NIEUWBOUWAANBOD

ZOEKEN OP EXPERTISE

KUNNEN WE JOU HELPEN?

2018-10-25T09:22:28+00:00
Ga naar de bovenkant