21|07|2023

Het Hout nooit op- groot succes

Samen met Stadlander en de bouwpartners in de wijk zet Lithos zich maximaal in om een bijdrage te leveren aan de leefbaarheid en de economische versterking van de wijk Gageldonk-West in Bergen op Zoom. Dit gaat veel verder dan alleen het bouwen van de woningen. Tal van initiatieven worden georganiseerd met als doel de economische en maatschappelijke positie van bewoners in een wijk te versterken of om economische functies in een specifieke wijk te realiseren dan wel te stimuleren. Dat is van belang voor het ondernemerschap, de vitaliteit, de werkgelegenheid, de veiligheid en de leefbaarheid van de wijk.

‘Het Hout nooit op’

Eén van de activiteiten is ‘Het Hout nooit op’. Samen met bewoners worden jaarlijks (met uitzondering van de Corona jaren) de mooiste dingen gemaakt van het sloophout uit de gesloopte woningen van de wijk. Met deze activiteit laten we zien dat hergebruik van de sloopmaterialen uit de oude woningen kan leiden tot gave, nieuwe producten. Maar vooral belangrijk om bewoners uit de wijk te activeren en elkaar weer te laten ontmoeten.

Tal van initiatieven worden georganiseerd met als doel de economische en maatschappelijke positie van bewoners in een wijk te versterken.

Dit jaar was de opkomst weer enorm! Op 20 juli werden op het Zilverschoonplein door de vele kinderen en hun ouders superleuke vogelhuisjes in elkaar getimmerd en geschilderd met de fleurigste resultaten. Bovendien waren er ook verschillende sportactiviteiten georganiseerd voor de kids die meer met sport hebben. Al met al een dag vol blije gezichten waarbij iedereen tevreden naar huis keerde met hun zelfgemaakte spullen.

Weer een fijne samenwerking met Stadlander, Wij Zijn Op Straat, Groene SapLab Juice Cruiser, Zenzo MV en De Kok Bouwgroep.

ZOEKEN OP NIEUWBOUWAANBOD

ZOEKEN OP EXPERTISE

KUNNEN WE JOU HELPEN?

2023-08-17T13:40:53+00:00
Ga naar de bovenkant