25|11|2013

Handtekening gezet Comenius

Lithos bouw & ontwikkeling en Wolter & Dros hebben overeenstemming bereikt over de bouwteamopdracht voor de nieuwbouw van het Comenius College aan de Lijstersingel in Capelle aan den IJssel. Op 20 november 2013 zetten de heren M. Wijnen namens Lithos bouw & ontwikkeling, J.P. Neven, rector Comenius College en J.P. Sosef namens Wolter en Dros hun handtekening onder de aanneemovereenkomst.

Nieuwbouw en vervanging

Aan de Lijstersingel verrijst het komend jaar voor de Comenius Mavo Capelle en het Comenius Beroepsonderwijs Capelle elk een nieuw schoolgebouw.

Leerlingen kunnen dan aan de Lijstersingel op het Comenius College Capelle kiezen uit drie “scholen”:

Verbonden door een ‘leerbrug’

De drie scholen krijgen elk hun eigen ingang, fietsenstalling, receptie, conciërges, kluisjes, lokalen en docententeam. Tegelijk zijn ze toch met elkaar verbonden door een transparante “leerbrug” met fraaie trappenhuizen, een lichtstraat en lokalen.

De brugklasleerlingen volgen in het Comenius Lyceum en in het Comenius Beroepsonderwijs hun lessen in een veilige eigen brugklasvleugel. Zo wordt de overstap van basisschool naar het grotere voortgezet onderwijs iets minder groot en spannend. De “schoolpleinen” van de drie scholen liggen aan de zonkant en bieden de “veiligheid” van afgrenzingen naar de straten en wegen van de wijk. Naar verwachting nemen de leerlingen en leerkrachten de nieuwe gebouwen begin 2015 in gebruik.

DE VERSCHILLENDE SCHOLEN ZIJN MET ELKAAR VERBONEN DOOR EEN TRANSPARANTE ‘ LEERBRUG’ MET FRAAIE TRAPPENHUIZEN, EEN LICHTSTRAAT EN LOKALEN.

Duurzaam

De nieuwbouw bestaat uit twee gebouwen voor vmbo en mavo/havo van in totaal ca. 10.000 m2 bruto vloeroppervlak. In het installatie-ontwerp staat duurzaamheid en flexibiliteit van de technische installaties centraal, uiteraard passend binnen het budget van de school. Bij de flexibiliteit van het ontwerp gaat het met name om een eenvoudige aansluiting op de toekomstige nieuwbouw van het Comenius Lyceum en een eenvoudige uitwisseling van ruimten.

Lithos bouw & ontwikkeling realiseert het project via haar deelneming Zenzo Maatschappelijk Vastgoed, alwaar alle maatschappelijke vastgoedprojecten vanuit Lithos bouw & ontwikkeling in zijn ondergebracht.

ZOEKEN OP NIEUWBOUWAANBOD

ZOEKEN OP EXPERTISE

KUNNEN WE JOU HELPEN?

2018-10-30T10:58:27+00:00
Ga naar de bovenkant