02|11|2020

Groen, stedelijk en centraal wonen kan binnenkort in Witt, Woerden

Wijs wonen in Woerden

WITT is een nieuwbouwplan met in totaal 112 koopwoningen op het voormalige Pels-terrein aan de Johan de Wittlaan in Woerden. Het project bestaat uit 38 eengezinswoningen en 74 appartementen, waarvan 25 appartementen in de sociale huursector vallen.

Het uitgangspunt is ‘groen, stedelijk wonen’: een stedelijke woonomgeving met een aantrekkelijke groene buitenruimte waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en kinderen veilig kunnen buitenspelen. De duurzame woningen worden gasvrij en natuurinclusief gebouwd en voorzien van zonnepanelen. Om regen op te vangen, worden waterbuffers aangelegd. Elektrische deelauto’s worden in het plan opgenomen om de parkeerdruk en de CO2 uitstoot, te verlagen. Vanwege de deelauto’s en de centrale ligging van het plan nabij het centraal station, is er een lagere parkeernorm dan gebruikelijk. Nieuwbouwproject Witt draagt daardoor bij aan toekomstbestendig en duurzamer Woerden: reizen met de trein en een auto delen in plaats van bezitten.

Het ontwikkelteam

Ontwikkelteam Witt bestaat uit Zecc architecten, Lithos bouw & ontwikkeling en Synchroon. In samenwerking met de gemeente Woerden.

Wijs wonen in Woerden

ZOEKEN OP NIEUWBOUWAANBOD

ZOEKEN OP EXPERTISE

KUNNEN WE JOU HELPEN?

2023-08-29T13:44:35+00:00
Ga naar de bovenkant