25|04|2017

Positieve energie in de wijk

In de afgelopen jaren is er in de wijk Gageldonk-West in Bergen op Zoom veel gebeurd. De wijk stond jarenlang niet positief aangeschreven. Lithos heeft samen met woningcorporatie Stadlander en de gemeente geïnvesteerd in de mensen en in de wijk. Er wordt vernieuwd wat vernieuwd moet worden, beter gemaakt wat beter kan en uiteraard blijft behouden wat al goed is. Met als resultaat dat de bewoners van Gageldonk-West nu een voldoende geven.

Bezoek raadsleden

Ook de raadsleden van de gemeente Bergen op Zoom hoorden veel over de verbeteringen en wilden dit met eigen ogen zien. Daarom zijn ze afgelopen week op excursie gegaan langs alle veranderingen in de wijk. De gemeenteraad heeft gezien wat er allemaal gebeurt, welke nieuwe energie dit de wijk en aan de mensen geeft en dat de veranderingen dus aanslaan.

Er wordt vernieuwd wat vernieuwd moet worden, beter gemaakt wat beter kan. Met als resultaat dat de bewoners Gageldonk-West nu een voldoende geven.

Start van grote transformatie

Lithos is actief betrokken bij het opknappen van de wijk. Zo is de nieuwbouw aan de Vijverberg de start geweest van deze grote transformatie, deze woningen zijn inmiddels gebouwd en opgeleverd. Aan de Lorkstraat wordt er gebouwd aan grondgebonden huurwoningen. Dit zijn allemaal nul-op-de-meter woningen. Woningen die gedurende een heel jaar bij normaal gebruik evenveel energie opwekken als dat ze verbruiken. De afgelopen maanden zijn de appartementen van de Ericalaan en de Gentiaanstraat gesloopt. De 9 koopwoningen aan de Gentiaanstraat zijn ontwikkeld en momenteel in de verkoop. De woningen aan de Ericalaan zijn nog in ontwikkeling.

ZOEKEN OP NIEUWBOUWAANBOD

ZOEKEN OP EXPERTISE

KUNNEN WE JOU HELPEN?

2018-11-05T14:31:28+00:00
Ga naar de bovenkant