24|09|2018

FEESTELIJKE START ONTWIKKELING WOONZORGGEBOUW CIMBAALSINGEL NIEUWEGEIN

Vrijdag 14 september is het feestelijke startsein gegeven voor de ontwikkeling en realisatie van 40 woningen voor mensen met een verstandelijke beperking aan de Cimbaalsingel in Nieuwegein. Technisch directeur Paul Dijkman van Lithos bouw en ontwikkeling en regiomanager Jacques Visser van Reinaerde, vierden de samenwerking door de samenwerkingsovereenkomst te ondertekenen. Reinaerde en Zenzo MV zijn overeengekomen de Cimbaalsingel te ontwikkelen. Zenzo werkt daarin samen met Lithos. De nieuwe woningen vervangen verouderde woningen van Reinaerde in Nieuwegein.

Betere leefomgeving

Reinaerde wil met de realisatie van dit nieuwe woonzorggebouw bijdragen aan de kwaliteit van bestaan van mensen met een beperking.

We willen de bewoners een betere leefomgeving bieden met meer woonplezier. Daarmee kunnen mensen het beste uit zichzelf halen.

– PETER VAN DE BILDT, PROJECTLEIDER HUISVESTING REINARDE

Nieuwe woonlocatie

Het nieuwe woonzorggebouw aan de Cimbaalsingel 1 krijgt op de begane grond onder meer ruimte voor werkplekken en dagbesteding. Er komen 40 woningen voor mensen met een (verstandelijke) beperking. De woningen zijn geschikt voor oudere mensen voor wie toegankelijkheid en ergonomie belangrijk is. In de woonkamers kunnen de bewoners elkaar ontmoeten. De plannen voor het nieuwe woonzorggebouw zijn op verschillende bijeenkomsten gedeeld met toekomstige bewoners en omwonenden.

We ontwikkelen en bouwen een woonzorggebouw dat aansluit bij de buurt en de wensen van haar bewoners. Alles in één gebouw geeft diverse voordelen voor zowel de gebruikers als de bewoners.

– MICHIEL WIJNEN, DIRECTEUR ZENZO MAATSCHAPPELIJK VASTGOED

Bouwen voor de zorg heeft iets speciaals en bijzonders. Het vraagt om betrokkenheid en inlevingsvermogen. In het ontwerpteam hebben we het plan verder mee ontwikkelt en haalbaar gemaakt. We gaan een duurzaam gebouw neerzetten dat werkt voor haar bewoners en omgeving!

– PAUL DIJKMAN, TECHNISCH DIRECTEUR LITHOS

ZOEKEN OP NIEUWBOUWAANBOD

ZOEKEN OP EXPERTISE

KUNNEN WE JOU HELPEN?

2018-11-27T13:07:34+00:00
Ga naar de bovenkant