30|05|2023

Bouwkennisdag op bouwplaats Centrum Gageldonk

Donderdag 25 mei jl. mochten wij samen met Stadlander ruim 100 leerlingen ontvangen op de bouwplaats van Centrum Gageldonk. Leerlingen van ’t Rijks, verschillende opleidingen van Curio, het ZuidWestHoek College en ROC West Brabant konden kennismaken met de mooie beroepen die de bouwsector biedt. Ook zij-instromers, mensen met een uitkering die via de gemeente Bergen op Zoom zijn uitgenodigd, waren op de 3e bouwkennisdag aanwezig. 

Op school leren we van alles, maar hier op de bouwplaats zie je het in de praktijk gebracht, heel gaaf! Dat maakt het straks makkelijker om een keuze te maken.

– scholier Bergen op Zoom

Arjen de Vries, sociaal projectleider bij Lithos, werkt al bijna 10 jaar samen met Stadlander en de gemeente Bergen op Zoom aan Gageldonk-West. Hij verbindt de stenen en de mensen met elkaar in de wijk. De bouwpartners P. Jansen Installatietechniek B.V., Brabant Installatie Techniek Handelsmij., Van den Elshout en de Bont B.V., Bakker Metselwerken B.V, G&L Elektrotechniek b.v., De Kok Bouwgroep, SPRING architecten en NOA Afbouw hebben het in ieder geval mogelijk gemaakt de verschillende beroepen in de praktijk te ervaren. Wie weet welke toekomst er ligt voor deze leerlingen in de bouwsector, kansen genoeg!

ZOEKEN OP NIEUWBOUWAANBOD

ZOEKEN OP EXPERTISE

KUNNEN WE JOU HELPEN?

2023-05-30T12:05:03+00:00
Ga naar de bovenkant