12|10|2018

Bouw Rondine & Cadenza officieel gestart

Donderdag 11 oktober gaven wethouder Menno Tigelaar (gemeente Amersfoort), directeur projectontwikkeling Jan van Barneveld (de Alliantie), directeur Gert van Uffelen (Lithos bouw & ontwikkeling) en toekomstige bewoners, onder de stralende zon, het feestelijke startsein voor een voorspoedige bouw van de nieuwe woontorens De Rondine en Cadenza in Hogekwartier, Amersfoort. Zij deden dat door samen reuzeballonnen vol confetti door te prikken. Ook de toekomstige bewoners waren in grote getale aanwezig, om dit speciale moment met elkaar te vieren en hun nieuwe buren te ontmoeten. De 184 nieuwe woningen versterken de ontwikkeling van de stadswijk Hogekwartier én de stad Amersfoort.

DE NIEUWE STADSWIJK HOGEKWARTIER VERBINDT STRAKS EEN PAAR WIJKEN. WAAR DE HOGEWEG EERDER EEN BARRIÈRE WAS, IS DAT HET NU NIET MEER. EN DAT IS PRECIES DE BEDOELING VAN HET PROGRAMMA AMERSFOORT VERNIEUWT: SAMEN MET BEWONERS, CORPORATIES EN DE ONTWIKKELAARS VERSTERKEN WE WIJKEN. EEN PLEK WAARIN IEDEREEN ZICH PRETTIG VOELT EN ZICH THUIS VOELT.

– MENNO TIGELAAR, WETHOUDER GEMEENTE AMERSFOORT

Ontwikkeling stadswijk Hogekwartier én stad Amersfoort versterken

Met dit startsein bereikt de ontwikkeling van de nieuwe stadswijk Hogekwartier én de vernieuwing van de stad Amersfoort weer een nieuwe mijlpaal. De ontwikkeling van het Amersfoortse Hogekwartier is onderdeel van het plan ‘Amersfoort Vernieuwt’. Het leven in de wijken op veel gebieden prettiger maken, dat is de ambitie. De 184 woningen, verdeeld over twee woontorens aan het Valleikanaal, bieden plek aan een diverse groep nieuwe bewoners.
Samen met betrokken partijen ontwikkelt en bouwt Lithos aan 70 koopappartementen in de woontoren De Rondine. Naast de Rondine komt 2e woontoren Cadenza met 114 vrije sector huurappartementen voor Altera.

Tegelijkertijd markeren deze nieuwe woontorens de nieuwe entree van de stad Amersfoort vanaf de Hogeweg. Behalve deze 184 woningen die worden gerealiseerd, bestaat het Hogekwartier uit acht bouwvelden. Hier worden in totaal circa 400 huurwoningen (36% sociale huur) en 430 koopwoningen gebouwd. Daarnaast komt er ook 600m2 ruimte beschikbaar voor ondernemers.

ZOEKEN OP NIEUWBOUWAANBOD

ZOEKEN OP EXPERTISE

KUNNEN WE JOU HELPEN?

2018-11-26T15:49:10+00:00
Ga naar de bovenkant